Odbojkašice sa Amerikankama u četvrtfinalu Lige nacija 1fOTO: OSS

Ženska odbojkaška repezentacija Srbije otputovala je u Ankaru gde će igrati na finalnom turniru Lige nacija 2022. Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv SAD u sredu, 13. jula od 17.30 časova po našem vremenu.

Selektor Danijele Santareli saopštio je imena igračica koje će igrati u Ankari. Na spisku su Bojana Drča, Slađana Mirković (tehničari), Ana Bjelica (korektor), Teodora Pušić, Sanja Đurđević (libera), Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Jovana Kocić (blokeri), Brankica Mihajlović, Katarina Lazović, Sara Lozo, Bianka Buša, Bojana Milenković (primači).

Na Finalnom turniru Lige nacija će igrati osam reprezentacija po nokaut sistemu a takmičenje traje do 17. jula. Odbojkašice Srbije su u Ligi nacija 2018. zauzele 5. mesto, a 2019. i 2021. su zauzele 13. mesto. Srbija je odigrala ukupno 47 utakmica i ostvarila 21 pobedu i 26 poraza.

Kapiten Ana Bjelica izjavila je da igračice imaju visoka očekivanja od ovog takmičenja.

Svi znamo ono nepisano pravilo da je teško dobiti na takmičenju dva puta istog protivnika. Mi smo izgubili od SAD 3:0, ali utakmica je bila dobra. Drugi set neizvestan, da smo ga dobili, utakmica bi bila drugačja. Sada su obe ekipe u drugačijim sastavima. Nama je cilj bio da idemo u Ankaru, nije bio lak put. Nismo imali sreće sa žrebom. Turska je prešla na prvo mesto, pa se redosled izmenio. Ali, možemo da ih dobijemo i da se revanširamo. Jedna je utakmica, jedna lopta, mislim da možemo da pobedimo“, istakla je Bjelica.

Srbija će u Ankari biti jača i za blokera Minu Popović.

Imala sam nekih fizičkih problema, pa nisam bila sa ekipom. Mislim da su odradile sjajan posao. Ekipa je u neku ruku nova, ali pokazale su kakvu želju imaju. Srbija je Srbija u kakvom god sastavu bila, koja god devojka istrčala na teren. Ja sam se tek naknadno priključila, upala sam na gotovo. Devojke su već u sistemu duže vreme, ubrzali smo našu igru i trudimo se da igramo raznovrsnije. U kakvom god sastavu one došle, uvek su jake, igraju brzo i specifično za njih. Mi ćemo naravno izaći na teren da pobedimo, kao i uvek“, naglasila je Popovićeva.

Prvi dizač srpske odbojkaške reprezentacije u Ankari biće Bojana Drča.

„Atmosfera je kod nas kao i uvek odlična. Bez obzira na to što igramo protiv Amerike, koja je favorit, mi idemo motivisane i spremne da iznenadimo. Svaka od nas će dati maskimum. Verujemo da ne idemo na put da odigramo samo jednu utakmicu“, rekla je Bojana Drča.

Odbojkašice Srbije su regularni deo sezone završile sa učinkom 8:4, dok su njihove protivnice bile odlične sa skorom 11:1.

Ostali parovi četvrtfinala su Brazil – Japan, Italija – Kina, Turska – Tajland.

Santareli: Želimo da igramo do kraja

Selektor Danijele Santareli zadovoljan je kako su njegove izabranice odigrale u prvom delu takmičenja.

„Bilo je to dobro iskustvo za sve, posebno za mene koji sam prvi put deo ovog takmičenja. Ostvarili smo tek prvi mali cilj, sada nas čeka Ankara. Igraćemo sa najboljim timom u Ligi nacija. Znamo kakve igračice ima Amerika. Mi ne želimo da se zaustavimo u prvom meču, želimo da nastavimo takmičenje. Dobro smo trenirali, iako smo imali i problema… Nije bilo mnogo zajedničkih treninga ove ekipe koja je sada na okupu. Ali, spremni stižemo u Ankaru“, rekao je selektor Danijele Santareli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari