Odbojkašice Srbije igraju danas polufinale EP 1

Odbojkašicama Srbije, koje su do sada na Evropskom prvenstvu izgubile samo jedan set, ostao je još jedan korak do finala i sigurne medalje.

Nakon ubedljive pobede u četvrtfinalu protiv Belorusije za samo 72 minuta igre, ekipu Zorana Terzića danas očekuje polufinalni meč protiv pobednika susreta između Turske i Italije koji je odigran sinoć. Igrom koju su do sada pokazale, kako protiv jakih protivnika poput vicešampiona Holandije, tako i protiv slabijih rivala kao što je Belorusija, Brankica Mihajlović i saigračice zaslužile su ulogu glavnog pretendenta za osvajanje šampionske titule.

– Svi kažu da smo mi favoriti za osvajanje zlata ali to treba da pokažemo na terenu. Još uvek ne znamo ko će nam biti protivnik u polufinalu, ali i Rusija i Turska su jake ekipe. Do sada nisu imali najbolja izdanja, međutim verujem da će biti drugačija situacija u polufinalu. Ipak na kraju dosta toga zavisi od nas – kazala je Brankica Mihajlović juče prepodne.

Pošto su takmičenje u grupi završile sa tri pobede i direktno se plasirale u polufinale, srpske odbojkašice imale su četiri dana pauze, zbog čega je meč protiv Belorusije poslužio i kao zagrevanje za nastavak takmičenja. Iako su preko puta sebe imale mnogo slabije rivalke, Srpkinje se nisu opustile niti im je nedostajala prepoznatljiva energija i koncentracija.

– Sigurno da smo bile favoriti protiv Belorusije, što smo i pokazale pobedom od 3:0. Naš pristup je bio na mestu. Bile smo koncentrisane u tom meču i maksimalno ozbiljno smo shvatile svaki poen. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo, pripremimo i spremno dočekamo polufinalnu utakmicu – istakla je Tijana Malešević.

Ni selektor Zoran Terzić ni igračice ne sumnjaju da će polufinalni meč biti mnogo teži, zbog čega ističu da sada u finišu moraju da se bore za svaki poen od početka do kraja meča.

– Moramo da budemo svesni da Belorusija ne pripada svetskom vrhu tako da u sledeću utakmicu ulazimo sa još više motiva. Taj meč biće mnogo teži od četvrtfinala ali je važno da se devojke osećaju dobro na terenu, da igraju punom snagom i da ne biraju protivnika u smislu da protiv nekih igraju slabije a protiv nekih jače – zaključio je Terzić nakon pobede u četvrfinalu.

Srbija će danas igrati polufinale od 18:30, dok će se u drugoj utakmici od 16:00 Holandija sastati sa pobednikom susreta između Azerbejdžana i Nemačke koji je igran sinoć.

OKS u poseti odbojkašicama Srbije

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, u kojoj su bili Božidar Maljković, predsednik OKS, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS i Žarko Zečević, potpredsednik OKS, posetila je danas najbolje odbojkašice Srbije u hotelu „Bulevar“ u Bakuu. Prvi čovek OKS-a kazao je da veoma poštuje uspehe koje su ljudi u odbojci napravili poslednjih 20 godina kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. „Odbojka je sport koji nije bio na visini košarke, ili rukometa, ali je sistemski dignut na vrhunski nivo. Iz aviona se vidi da je kod naših igračica najjači kohezivni faktor. Uz devojke smo i uvek će OKS učiniti sve što može i više od toga za odbojku“, rekao je Maljković.

Holanđanke ciljaju zlato’]

Uz Srbiju, Holandija, koja je ubedljivo dobila četvrfinalni meč protiv Italije (3:0), viđena je kao favorit za osvajanje zlata, a jedna od najefikasnijih igračica holandske ekipe Anne Buijs kazala je da je njen tim došao na takmičenje sa ciljem da se nađe na pobedničkom postolju. „Dolazeći ovde, rekli smo da je naš cilj da osvojimo medalju ali naravno želimo da budemo i pobednice Evropskog prvenstva. Juče smo odigrale veoma dobar meč protiv Italije, bili smo agresivni i nismo im dozvolili da nađu svoj ritam. Još uvek ne znamo ko će nam biti protivnik u polufinalu ali ako je to Azerbejdžan, nadamo se da ćemo uspeti da se iskupimo za bolan poraz od njih tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo“, kazala je Anne Buijs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari