Odbojkašice Srbije nastavljaju SP sa Kazahstanom 1Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY (Foto: arhivska fotografiaj)

Pre polaska u Japan najbolje odbojkašice Srbije otvoreno su najavile borbu za medalje na Svetskom prvenstvu i za sada im je igra na nivou partija s, prošle godine, osvojenog kontinentalnog šampionata.

Ozbiljan pristup, maksimalna koncentracija i angažovanost doneli su dve lagane pobede nad slabašnom Dominikanskom Republikom i Kenijom, a koktel ovih elemenata, začinjen vrhunskim kvalitetom, i neočekivanu dominaciju u derbiju D grupe sa Brazilom. I zato samo u slučaju da sve do jedne „prespavaju“ današnji meč mogu da ispuste već „upisane“ bodove protiv Kazahstana, ekipe bez osvojenog seta u tri kola.

– Moramo da budemo zadovoljni kada ovako ozbiljnog rivala dobijemo s 3:0. Mnogo nam je važna takva pobeda protiv Brazila, jer nam daje na samopouzdanju i olakšava put do Top 6. Devojke su zdrave, spremne, orne, motivisane, igramo sve bolje, za sada to izgleda sve kako treba i nadam se da ćemo u narednim utakmicama igrati i bolje nego protiv Brazila – hvali (se) selektor Zoran Terzić.

Kazahstanke čekaju kraj startne runde da se vrate kući, a ni poslednji rival u prvoj fazi SP – Portorikanke, mada bolje od Azijatkinja, nisu iz kategorija reprezentacija visokog rejtinga, pa je realno da naše devojke ponesu punu „korpu“ bodova u novu grupu, s (po) četiri ekipe iz sadašnjih A i D.

– Znali smo da je Brazil najteži protivnik u ovoj grupi, ali za nas je svaka utakmica važna i trudimo se da odigramo maksimalno. Posle slobodnog dana, slede mečevi sa Kazahstanom i Portorikom, a ja se nadam da ćemo nastaviti u istom ritmu – poručila je iz Hamamucua Tijana Bošković, s 24 poena najefikasnija igračica Srbije na utakmici sa Brazilkama.

I standardno odlična Brankica Mihajlović veruje da će evropske prvakinje u Nagoju otići sa pijedestala.

– Nakon dve malo lakše utakmice, protiv Brazila smo odigrale sjajno, ali treba biti oprezan, za slučaj da se opet sretnemo sa njima, jer umeju da „narade“ formu za dalje takmičenje. Predstoje nam još dve utakmice u u kojima smo favoriti, pa bi trebalo da ostanemo prve u grupi. Iskreno se nadam da ćemo sa svih šest pobeda otići u Nagoju – s razlogom računa stalna starterka srpske reprezentacije.

Raspored i tabela

  1. Raspored i tabela
    1. Srbija               3    3             0              9:0          9
    2. Brazil       3     2     1              6:3          6
    3. Portoriko        3    2              1              6:3          6
    4. Kenija              3    1              2              3:6          3
    5. D. Republika  3   1               2              3:6          3
    1. Kazahstan       3   0              3              0:9          0

Četvrto kolo (sutra): Srbija – Kazahstan, Portoriko – Dominikanska Republika, Brazil – Kazahstan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari