Odbojkašice Srbije pobedile Južnu Koreju u Ligi nacija 1Foto: BETAPHOTO/FIVB

Daleko teže od prognoziranog, odbojkašice Srbije, posle poraza od Italije, savladale su Korejke sa maksimalnih 3-0 u setovima, u drugom vikendu Lige nacija, odnosno na turniru koji se održava u Brazilu. Naše gracije morale su u uvodnom setu da se nadmeću sa rivalkama do 40. poena – (40:38, 25:22, 25:22).

Do meča sa Srbijom, Korejke u ovosezonskom izdanju Lige naicja nisu osovjile ni set.

Protiv naših dama imale su sedam takvih prilika u uvodnom delu meča, lali nijednu nisu iskoristile.

Jasno je da će Srpkinje u naredne dve utakmice protiv Turske i domaćina Brazila morati da odigraju daleko bolje i bez velikih oscilacija.

Trenutni skor 4-2 dovoljan je za peto mesto na tabeli.

Do četvrtog trijumfa ekipu je predvodila kapiten Ana Bjelica. Bila je jedina dvocifrena u pobedničkom timu, zabeležila je 19 poena iz napada i četiri iz bloka – ukupno 23. Bianka Buša i Sara Lozo su upisale po devet, dok je Jovana Stevanović uzela osam.

Naša reprezentacija u petak od 23 časa igra protiv Turske, a drugi vikend zatvara utakmicom sa domaćinom Brazilom od 15 časova. Treći vikend je na programu od 28. juna do 3. jula.

Tada će Srbija odmeriti snage u Kalgariju sa Nemačkom, SAD, Kanadom i Japanom.

Završni turnir se odigrava u Ankari od 13. do 17. jula i na njemu će pored domaće selekcije učestvovati sedam najboljih timova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari