Odlazi Barsin veliki promašaj: Dovela ga za 120, a prodaje za svega 20 miliona evra 1foto: EPA-EFE/Yuri Edmundo

Nije bio jedino preskupo rešenje, ali jeste sigurno najveći promašaj i razočarenje u poslednjih desetak godina. Nakon što su ga iz Liverpula doveli za 120 miliona evra, čelnici Barselone napokon će Felipea Kutinja da skinu sa platnog spiska, s obzirom na to da je Aston Vila rešila da prihvati opciju prema kojoj bi Brazilca dovela za 20 miliona evropskih novčanica.

Danas deluje nestvarno, ali januara 2018. u Barsi su rešili da angažuju Kutinja po paprenoj ceni; naime, morali su Liverpulu da isplate 120 miliona fiksno, plus 40 miliona na osnovu raznih bonusa.

Poznata je i ona priča, da su u klubu maltene naredili trenerima da ne uvode Kutinja kako ne bi ispunio jednu od stavki iz ugovora koja se odnosila na broj nastupa u dresu Barselone posle kojeg bi Katalonci morali da dodatno isplate Englezima pet miliona evra.

Posle četiri i po godine, koje su protekle i slanjem Kutinja na razne pozajmice, Barsa će Brazilca prodati Aston Vili za 20 miliona evra.

Iako u ugovoru o pozajmici stoji da Aston Vila može na leto da otkupi Kutinja za 40.000.000 evra, španski list piše da će obe strane biti zadovoljne da transfer vredi duplo manje.

Barselona samo želi da se oslobodi fudbalera, čija je plata 7.000.000 evra godišnje.

Klub iz Birmingema je spreman da plati duplo manje i da se onda dogovara sa igračem oko plate. Ove sezone Englezi su davali 65 odsto od Kutinjove plate, ostalo je isplaćivala Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari