Odličan start, Đoković savladao Tima 1Foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

Nekadašnji prvi teniser sveta Novak Đoković vratio se na teren nakon polugodišnje pauze. U duelu egzibicionog Kujong Klasika pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 6:1, 6:4.

Prošao je 181 dan između dva takmičarska meča Đokovića, koji se vratio terenu u formi koja može da bude najava i skorijeg povratka na mesto na ATP listi koje je toliko dugo držao.

Novak Đoković je igrao odlično tokom čitavog meča, ali je posebno impozantan bio u prvom setu duela sa petim teniserom sveta, kada je austrijskom igraču dozvolio samo jedan gem, prenosi RTS.

Povreda lakta, duga pauza prouzrokovana istom i nekoliko puta odlagani povratak takmičarskom tenisu uneli su dozu nervoze kod fanova najboljeg srpskog i nekada najboljeg svetskog tenisera, ali je, ako je od nje išta i ostalo posle tog prvog dela meča, ona potpuno i definitivno razvejana kada je Đoković nastavio i u drugom setu sa veoma kvalitetnom partijom.

Na kraju je drugi set rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

Ovo je bio prvi Đokovićev meč nakon što je poražen u četvrtfinalu Vimbldona u julu. Igrao je sa specijalnim rukavom navučenim preko desne ruke.

Prvi grend slem u sezoni, Novakov omiljeni Australijen open, počinje u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari