Odložena utakmica Evrolige između Crvene zvezde i Real Madrida 1Dejan Radonjić foto Peđa Milosavljević /Starsport

Utakmica 20. kola Evrolige između Košarkaškog kluba Crvena zvezda MTS i ekipe Reala iz Madrida odložena je zbog velikog broja pozitivnih rezultata na virus korona, saopštio je danas beogradski klub.

Ovu informaciju na zvaničnom sajtu takmičenja potvrdila je i Evroliga, a meč koji je trebalo da bude odigran u utorak 11. januara od 19 časova u Beogradu, odložen je na zahtev KK Crvena zvezda MTS, koji nakon novih rezultata testiranja na kovid nije bio u mogućnosti da obezbedi minumum od osam igrača za predstojeću utakmicu.

„Novi termin biće saopšten naknadno, a prema posebnim regulativama koje su usvojene od strane ECA izvršnog odbora deoničara, jedna utakmica tokom pandemije može biti odlagana tri puta“, podseća klub.

Nakon novih testiranja koja su obavljena u subotu, identifikovan je novi slučaj korona virusa među članovima domaćeg prvog tima i stručnog štaba, a dugoj listi priključio se i Dejan Davidovac, navedeno je u saopštenju.

Pozitivni na kovid trenutno su prvi trener Dejan Radonjić, prvi pomoćnik Goran Bošković, član stručnog štaba Nikola Birač, kao i igrači Branko Lazić, Luka Mitrović, Ostin Holins, Nejt Volters, Ognjen Dobrić, Stefan Marković, Marko Simonović, Maik Cirbes, Nikola Kalinić i Dejan Davidovac.

Klub će o zdravstvenom stanju ekipe, blagovremeno obaveštavati javnost u narednom periodu.

Evroliga je istovremeno potvrdila da se zbog slučajeva kovida neće odigrati ni utakmica Baskonija – Efes, takođe u 20. kolu.

Ranije danas, objavljeno je da se odlaže duel Monaka i Uniksa, a juče je bilo bilo poznato da se neće igrati ni Zenit – Asvel.

Prethodno je 19. kolo u celini bilo odloženo takođe zbog velikog broja zaraženih sportista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari