Odluka već u prvih 10 minuta 1Filip Petrušev Foto: STARSPORT

Košarkaši Mege savladali su Partizan u prvoj utakmici polufinala plej-ofa košarkaške lige Srbije- 94:86 (34:18, 16:24, 25:18, 18:26), poveli sa 1:0 u seiji koja se igra do dve pobede.

Drugi meč na program je sutra u 19 časova, a domaćin je Partizan.

Moglo bi se bez uztezanja reći da je meč rešen več u prvoj deonici. Crno-beli su u meč ušli potpuno dekoncentrisano, napadi u bili spori, a Mega je skoro sve napade rešavala u ranoj fazi i prosto nzatrpavala koš Partizana u čemu se posebno isticao Kazalon koji je u prvom poluvremenu dao čak 18 poena.

Uspela je Mega u prvom kvartalu da da čak 34 poena i ode na ogromnih plus 18. U košarci se ekipe vraćaju i iz većeg minusa, ali za ovakav Partizan to je već tad izgledalo kao nemoguća misija. U redovima crno-belih raspoložen je bio samo Mika, kasnije je spolja donekle proradio i Pejdž, Skupil i su košarkaši Partizana malo odbranu i sprečili dotadašnje šetanje rivala po terenu. Uspeli su u jednom trenutku u drugoj deonici da spuste minus na samo sedam poena,

Ali i u trećem kvartralu sve je po crno-bele išlo po zlu, razigrao se i Dragan Milosavljević prortiv svog bivšeg kluba, Patrušev je bio stalna pretnja i pred poslednji odmor razlika je otišla na 15 poena (75:60). Do kraja su crno-beli sve pokušali, razigrao se Zagorac, ali nije bilo dovoljno ni znanja, ni kvaliteta da se dođe do preokreta. Stigao je Partizan do 89:84, ali više od toga nije uspeo.

Najefikasniji u Megi koja je ubacila 15 trojki je bio Kazalon sa 23 poena, jedan manje dao je Petrušev. Milosavljević je postigao 13, a Matković i Simonović po 10. Kod crno-belih Mika je bio najbolji sa 22 poena, Zagorac je ubacio 20, Jaramaz 16, a a Dangubić 10 poena. Crno-beli sui ovaj meč odigrali bez Mozlija (otputovao u SAD) i Rašona Tomasa koji još nije spreman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari