Održano takmičenje brazilske džijudžice "Serbian open" 1Foto: Klub ViN Ževrjal

Na Serbian open-u koji se održao u sportskom centru Šumice nadmetali su se najbolji takmičari brazilske džijudžice iz regiona.

Takmičenje su obeležile odlične borbe, potezi koji publiku ostavljaju bez daha, kao i posvećeni i kvalitetni borci.

Borci iz kluba ViN Žerjal iz Beograda osvojili su osam medalja. Marija Čolić i Mladen Popović iz tog kluba, nosioci plavog pojasa, osvojili su prva mesta u svojim kategorijama.

Njihovi treneri Vuk i Nemanja Aleksić u prvi plan stavljaju timski duh.

„Ponosni smo na njihove rezultate, ali uvek se trudimo da treninzi u klubu ne budu samo mesto za odmeravanje snaga, nego prvenstveno prilika da članovi kluba prevazidju sami sebe i pomere granice. Treninzi brazilske džijudžice znaju biti naporni, ali upravo na tom klupskom tatamiju borite se za medalje, a na takmičenje odete da ih preuzmete. To je vrlo jednostavno. Naši borci su toga svesni i brat i ja smo jako srećni što ne prodje takmičenje, a da neko od njih nije osvojio zlato. Posebnu zahvalnost dugujemo organizatorima ovog takmičenja koji se iz godine u godinu trude i okupljaju zaista najbolje medju najboljima“, istakao je Nemanja Aleksić, trener ViN Žerjal kluba.

Mladen Popović osvojenu zlatnu medalju vidi kao podsticaj da sa još više posvećenosti udje u naredno takmičenje.

„Ovo je moje prvo zlato u plavom pojasu i baš zato posebno sija za mene. Naši treneri, dobra timska atmosfera, kao i svakodnevni treninzi definitivno su glavni razlozi što se uvek neko do nas vrati sa medaljom . Verujem da ćemo na sedećem takmičenju biti još bolji, a ja ću kao i uvek do sada pokušati da se borim za zlato i klub“, naglasio je Mladen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari