Oglasile se Nišlije, negiraju da je fudbalerima Inđije nuđen mito 1foto:Starsport

Određena medijska saznanja ukazuju na postojanje sumnje da je fudbalerima Inđije, uoči revanš meča baraža za ostanak u Superligi, nuđen mito kako bi Radničkom bio olakšan zadatak težine nadoknađivanja dva gola zaostataka iz prvog susreta.

Radnički je na Čairu uspeo da trijumfuje sa 3:0 i tako nadoknadi minus od dva gola iz prvog susreta u kome je Inđija pobedila sa 3:1.

Zanimljivo je da optužbe na račun Nišlija dolaze samo dan nakon što su se javnosti obratili nezadovoljni sudijskim kriterijumom koji je bio primenjen u revanš meču sa Inđijom.

Prvotimci Inđije su naveli imena i prezimena osoba koje su im nudile mito uoči revanša na Čairu, a takođe su i naveli sadržaj razgovora. Na potezu je tužilaštvo, Nišlije sve negiraju i pride su iz Radničkog osudili nemile događaje ispred hotela.

– FK Radnički Niš je za poštovanje svih zakona Republike Srbije. Radnički daje punu podršku državnim organima da utvrde sve činjenice povodom optužbi iz FK Inđija. U svakom slučaju, mi kao Uprava Radničkog nemamo saznanja o događaju za koji nas optužuju i želimo da državni organi u što kraćem vremenskom roku utvrde činjenice i odbace sumnju sa FK Radnički. Verujemo da će nadležni državni organi brzo otkriti istinu i da će i oni za koje se utvrdi da su podneli lažne prijave biti sankcionisani u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Naglasili bismo i da FK Radnički osuđuje nemili događaj koji se desio ispred hotela u Nišu u kome su bili smešteni fudbaleri i stručni štab FK Inđija, kada su neodgovorna lica na parkingu izbušila gume na autobusu i po pitanju ovog događaja apelujemo na PU Niš da pronađu počinioca u što kraćem vremenskom roku. Do okončanja istrage FK Radnički Niš se neće više oglašavati po ovom pitanju a da će nakon toga protiv podnosioca prijave, ako se utvrdi da su lažne i koriste se u cilju diskreditacije FK Radnički, adekvatno reagovati i podneti prijave protiv istih – navedneo je u saopštenju Radničkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari