Ogromno interesovanje hrvatskih navijača za predstojeći EURO, do sada poslali zahtev za dva miliona ulaznica 1Foto: EPA/Zsolt Czegledi

Navijači fudbalske reprezentacije Hrvatske poslali su zahtev za rezervaciju dva miliona ulaznica za Evropsko prvenstvo, koje se ovog leta igra u Nemačkoj.

Zbog velikog broja zahteva koji su stigli u Fudbalski savez Hrvatske, ova organizacija objavila je saopštenje da prodaju i distribuciju karata organizuje UEFA, a ne nacionalni savezi.

„Naglašavamo kako će jedino UEFA platforma za preprodaju ulaznica biti službeno odobrena, te da su svi drugi kanali kupovine neovlašćeni i kao takvi nesigurni za kupce. Ulaznice koje se oglašavaju po oglasima je nemoguće proveriti, niti ih je moguće prebaciti na drugu osobu pre nego stvarni kupac krajem maja ili početkom juna dobije ulaznicu na svoj korisnički račun i potom je eventualno prosledi krajnjem kupcu, te se toga svaki kupac koji se odluči za takav korak izlaže riziku i mogućnošću prevare“, piše u saopštenju, a zatim dodaje:

„HNS je obavestio nadležne institucije o pojavi takvih ulaznica na tržištu, kao i UEFA, kao organizatora takmičenja. Svim navijačima preporučujemo oprez, mudrost i posebnu pažnju kako ne bi postali žrtve špekulanata i prevaranata”.

Hrvatska na Evropskom prvenstvu igra u Grupi B, dok će joj  protivnici u ovoj fazi takmičenja biti Španija, Italija i Albanija.

Evropsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 14. jula, a mečevi će se igrati u deset gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari