Kukolj ostao poslednja nada 1Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Srpski džudista Aleksandar Kukolj u kvalifikacijama započinje svoj nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 100 kilograma. Prvi protivnik bivšeg evropskog šampiona biće Tevita Takajava sa Fidžija, 25-godišnjak kojem je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri bio trijumf na šampionatu Okeanije 2018. godine.

Nakon jučerašnjeg iznenađujućeg poraza Nikole Majdova već u prvoj rundi kvalifikacija u kategoriji do 90 kilograma poslednja nada da će džudisti doneti medalju sa ovih Igara je Aleksandar Kukolj.

U red favorita svrstava ga i činjenica da je na Svetskom prvenstvu koje je održano pre mesec dana u Budimpešti osvojio srebro.

Najavljujući svoj nastup srpski džudista kaže da je njegov cilj na Igrama u Tokiju da se popne na najviše mesto na pobedničkom postolju.

– Najsjajnije odličje je uvek cilj. To uvek zacrtavam, što mi ne otežava da stignem i do manjih odličja. Uvek je konačan cilj onaj koji je najdalji. Imao sam psiho-fizički oporavak posle šampionata sveta u Budimpešti, ali sam uspeo da ostanem u dobroj formi –  izjavio je Kukolj, a zatim dodao da će biti veoma teško stići do odličja jer je konkurencija ogromna:

– Besmisleno je o tome i pričati jer su gotovo svi najbolji borci na svetu u mojoj kategoriji izborili plasman na Igre. Siguran sam da čak petnaestorica mogu da budu olimpijski šampioni.

Borbe u kvalifikacijama u kategoriji do 100 kilograma počinju u 4.00 po našem vremenu, a duel između Kukolja i Takajave je pretposlednji na programu.

Ukoliko srpski šampion uspešno prođe eliminacioni deo takmičenja eventualne borbe u repasažu, a potom polfinale i finale na programu su od 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari