Oklahoma trejdovala Karmela 1Foto: EPA-EFE GEORGE FREY

Imao je Sem Presti dobar plan kada je prošlog leta odlazak Kevina Duranta u Golden Stejt pokušao da nadomesti dovođenjem Pola Džordža i Karmela Entonija.

Generalni menadžer Oklahome Siti Tandera i na taj način je želeo da se zahvali na lojalnosti Rasela Vestbruka, koji je, umesto opcije odlaska, izabrao da potpiše šestogodišnji ugovor za 233 miliona dolara. Nažalost, „Tanderi“ su takmičarsku 2018/19 završili već u prvoj rundi plej-ofa; iako su imali prednost domaćeg terena, eliminisani su od strane Juta DŽeza (4:2). Ovaj neuspeh nagnao je sve u klubu, pogotovo trenera Bilija Donovana da naprave radikalne kadrovske promene, a prvi na udaru bio je iskusni Karmelo Entoni. Nekada jedan od najboljih igrača NBA lige poslednjih sezona igra sve prosečnije, s tim u vezi Oklahoma Siti je napokon pronašla način kako da ga trejduje u noći između četvrtka i petka po evropskom vremenu i tako „izađe“ iz ugovora koji bi je koštao još 73 miliona dolara. Entoni je poslat u Atlantu; dobiće 27,9 miliona dolara i posle nekoliko dana postaće slobodan igrač, sa mogućnošću da sam izabere gde će nastaviti karijeru. Da li će to biti Hjuston, Majami ili neki treći tim – brzo će biti poznato.

Preciznije, Oklahoma je u Atlantu poslala Karmela i zaštićenog „pika“ prve runde 2022. godine, a zauzvrat je dobila nemačkog plejmejkera Denisa Šrudera (24) i američkog krilnog centra Majka Muskalu (27), koji se neće zadržati među Tanderima. Oklahoma će, dalje, poslati Muskalu u Filadelfiju i dobiće nekadašnjeg igrača Mege, francusko krilo Timotea Luvavua (23), dok će „Siksersi“ zatvoriti ovaj krug tako što će poslati beka DŽastina Andersona (24) u Atlantu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari