Oprezno sa žilavom Inđijom 1Foto: STARSPORT (arhiva)

Vikend pobedom protiv Rada fudbaleri Crvene zvezde obavili su tačno pola od planiranog posla u sezoni 2019/2020, jer je za još jednu godinu produžen primat srpskim fudbalom, a sada bi šampionski het-trik konačno da oplemene trofejem u nacionalnom Kupu.

Posle osam sezona posta u najmasovnijem takmičenju i tih 2:0 protiv Borca iz Čačka, proleća 2012. u Kruševcu, crveno-beli su četiri puta ispali pre finala, a dva puta taj meč završili kao poražena strana, pa im eliminacija Inđije u današnjem četvrtfinalu dođe kao imperativ bez alternative.

Samo zbog prestiža i osećaja moći u odnosu na večitog rivala Partizan, jer klub iz najbližeg komšiluka već četiri godine nikome ne da ovaj pehar i ne dopušta „duplu krunu“ osvajaču tri Kupa u samostalnoj eri Srbije, plus 21 u eri Jugoslavije i SiCG, a 14. sastav na prvenstvenoj tabeli na papiru deluje kao lak zalogaj.

Mada je u oba superligaška duela ove sezone opasno namučio favorita sa „Rajka Mitića“.

– Imali smo tamo mnogo problema tada i mnogo smo naučili iz tog meča. Posle smo promenili glavu i mentalitet. Odnos takođe. Jesmo ostavili dva boda, ali smo dobili mnogo toga. Idemo tamo da se nadigravamo – podsetio se Zvezdin trener Dejan Stanković remija sa Inđijcima na njihovoj teritoriji.

– Odbili smo se od njih u prvom poluvremenu. Nismo loše ušli u meč, ali bilo je grešaka. Počevši od mojih, jer sam bio malo nervozniji nego inače i želeo što pre da preokrenemo rezultat. U drugom poluvremenu smo se samo mi pitali. Imali smo mnogo zicer situacija, oni samo jednu polukontru. Želim da odigramo kao u tom delu – uzima za ozbiljno zeleno-bele početnik na mestu šefa Zvezdine struke.

Javna je tajna da je Inđijina mlada vedeta – vezista Mihajlo Banjac jedan od pikova gostiju u letnjem prelaznom roku, ali njegov potencijalni šef nije hteo to da potvrdi.

– Dok traje takmičenje, nemam razloga da gledam tuđe igrače. Koncentrisan sam na svoju ekipu. Zadovoljan sam kako rade i funkcionišu. Ja želim napredak iz dana u dan. Korona nas je malo ukočila u „rastu“, ali dobro smo se vratili. Držali smo visok nivo svih 90. minuta protiv Rada. I ostali na nogama…. Da, radi se skauting kao u svakom klubu na svetu, ali ćemo tek posle 24. juna pričati o tim stvarima. Nijedan posao nije završen – tvrdi naslednik Vladana Milojevića, velike igračke karijere pred današnji susret.

Posebnu dimenziju ovom meču daje činjenica da će to biti prvih 90 minuta fudbala pred stadionskom publikom u Srbiji od zatvaranja tribina za gledaoce, par dana pre 15. marta i uvođenja vanrednog stanja zbog korona virusa.

S tim što nije dopuštena popuna kompletnog kapaciteta, pa jedan ili drugi tim može da bodri ukupno 1.000 ljudi, na međusobnom razmaku od jednog metra.

Ako tako nešto bude moguće sprovesti u delo u zemlji gde su tzv. vođe navijača iznad zakona.

Domaćin želi „istorijsko iznenađenje“ 

Domaćin utakmice očekuje „praznik fudbala“ u varošici blizu Beograda, gde je šampion u februaru prosuo dva boda (1:1).

– To je za nas poseban događaj. Prethodna dva meča bila su na veoma visokom nivou i uspeli smo da ispariramo šampionu države… Za mene je najbitnije da pružimo maksimum i da hrabro uđemo u ovu utakmicu. U mečevima sa Zvezdom jednostavno ne možemo ništa sa izgubimo. Jasno je da svi očekuju njen prolazak u polufinale Kupa, a eventualno iznenađenje bilo bi više nego istorijsko za Inđiju. Tu se krije naš motiv – poručio je putem klupskog sajta Ivan Ivović, sportski direktor Inđije, čiji igrači su u septembru vodili sa 1:0 sve do foto-finiša meča u Beogradu, da bi Milan Pavkov sa dva iskorišćena penala sprečio senzaciju.

Raspored četvrtfinala

utorak

Inđija – Crvena zvezda   17.00

sreda

Čukarički – Radnički         15.00

Radnik – Partizan             17.00

Vojvodina – Mladost      20.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari