Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Efes kup turniru u Izmiru (Turska) pošto je u trećem kolu A grupe prosto „demolirala“ selekciju Poljske sa 100:68 (35:14, 21:23, 21:16, 2316). Najbolji pojedinac u našoj ekipi bio je Teodosić sa 15 poena i po tri skoka i asistencije, dok se kod Poljaka izdvojio Ševčik sa 11 koševa.

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Efes kup turniru u Izmiru (Turska) pošto je u trećem kolu A grupe prosto „demolirala“ selekciju Poljske sa 100:68 (35:14, 21:23, 21:16, 2316). Najbolji pojedinac u našoj ekipi bio je Teodosić sa 15 poena i po tri skoka i asistencije, dok se kod Poljaka izdvojio Ševčik sa 11 koševa. Selektor Slavnić je nastavio tradiciju odmaranja jednog beka i jednog visokog igrača, pa su ovoga puta na „poštedi“ bili Aleksandrov i Rašić.
Kao i u prethodnom meču protiv Kine, sve je bilo rešeno već u prvih nekoliko minuta pošto su „orlovi“ furiozno ušli u meč i već u sedmom minutu imali čak 17 poena prednosti (28:11). Petorka Teodosić, Jarić, Gurović, Labović, Miličić je sjajno funkcionisala na oba kraja terena a razlika u kvalitetu je bila više nego očigledna. Velika prednost je dala mogućnost selektoru Slavniću da proba sve svoje taktičke zamisli i varijante, pa su izmene u našem timu ličile na hokejaške… „Orlovi“ su lepršavom i atraktivnom igrom s puno lucidnih i interesantnih rešenja u napadu održavali razliku do odlaska na odmor (56:36), ali i pored toga prvih dvadeset minuta su ipak obeležile konstantne provakacije i „rvački zahvati“ Poljaka što je rezultiralo brojnim tehničkim (Labović isključen) i namernim greškama na obe strane.
U drugom poluvremenu Miličić i drugovi su nastavili sa dobrom igrom, a Poljaci sa provakacijama. Naši su i pored toga povećavali razliku i zasluženo stigli do „stotke“ (100:68).
Iako protivnici poput Poljske i Kine nemaju kvalitet onih timova koji nas čekaju na EP u Španiji (3-16. septembar), treba reći da igra našeg državnog tima (barem za sada) zaslužuje sve pohvale. Igra se nesebično, brzo i agresivno i u odbrani i u napadu a ono što posebno raduje je „hemija među igračima“, nešto čega definitivno nije bilo prethodnih godina.
Takmičenje na Efes kupu naši reprezentativci nastavljaju već danas kada se u polufinalu turnira sastaju protiv domaćina Turske (19:30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari