Osman Bukari: Znao sam da je gol regularan, ne razmišljamo više o Sitiju (VIDEO) 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Osman Bukari je prvi fudbaler Crvene zvezde koji je ove sezone stekao osećaj postizanja gola u Ligi šampiona. Ipak, ono što je ostalo uradio na gostovanju Mančester sitiju uglavnom je bila „promašena tema“.

Crvena zvezda je na Itihadu mogla da oseti koliko je trenutno daleko od samog evropskog fudbalskog krema. Mančester siti je zaista druga dimenzija, nešto čini se nedostižno, personifikacija fudbala o kojem se u Srbiji može samo maštati.

S tim u vezi, vodeći gol Osmana Bukarija bio je splet srećnih okolnosti, ali i, kasnije će ispostaviti, nagrada za zaista veliki trud uložen kako se ne bi doživela rezultatska katastrofa koja se ozbiljno nadmela nad crveno-belima.

– Znao sam je je pogodak bio regularan, međutim, čekala se odluka VAR sobe. Osetio se u tom trenutku i veliki pritisak, iako sam bio ubeđen da će sudija pokazati na centar. Pogodio sam, očekivalo se od nas da u nastavku sačuvamo prednost, iako je pritisak Mančester sitija bio i do gola veliki – naveo je Bukari.

Reprezentativac Gane je, uprkos datom golu, odigrao vrlo skroman meč u kojem se najbolje videlo koliko je tehnički nedorastao najjačoj mogućoj konkurenciji. Umesto preciznog prijema lopte, osmišljeno datog fora iil sposobnosti da se u prijemu oslobodi čuvara, Bukari je neretko izgledao posvađano sa „bubamarom“ koja mu se od noge odbijala kao od „surduličkih džombi“.

– Nema vremena da razmišljamo mnogo o Mančester sitiju. Okrećemo se Partizanu, za nas je utakmica u šampionatu, kao sledeća, najbitnija. Znam, interesuje vas i meč sa Jang Bojsom, međutim, prvo da završimo posao u prvenstvu. Zato je i duel sa Partizanom u prvom planu. Utakmice u Beogradu, u Ligi šampiona, moraju da budu naše. Radujemo se dolasku Jang Bojsa, ali prvo da prođemo rivala u prvenstvu – poručio je strelac prvog ovosezonskog gola Crvene zvezde u najelitnijem takmičenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari