Ostoja Mijailović postavio zagonetku, Grci nude rešenje 1 EPA-EFE/PETE ANDREOU

Ugledni portal Sport 24 tvrdi da KK Partizan traži kapitalno pojačanje u Panatinaikosu.

„Očekujemo u narednih pet dana da stigne najveće pojačanje za nas do sada i to na vrlo bitnoj poziciji u ekipi“, rekao je predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, za srpske medije i uzburkao košarkaške krugove.

Jedna od reakcija stigla je iz Grčke, pod naslovom „Želimir Obradović želi Janisa Papapetrua“, jer izvori pomenutog glasila tvrde da povratnik u Evroligu radi na kupovini krilnog igrača, sa skoro decenijskom karijerom profesionalca i samo dva kluba u biografiji.

Prvo je igrao za Olimpijakos (2013-2018), a potom prešao u redove njegovog večitog gradskog ruvala – Panatinaikos. Prvobitne spekulacije bile su da će Papetru otići u Fenerbahče, pa je taj posao navodno propao, da bi sada u prvi plan iskočila priča o njegovom pojačavanju kluba iz Humske.

Sport 24 navodi podeeća da Papapetru ima važeći ugovor sa PAO i naredne sezone, ali podseća na izlaznu klauzulu, po kojoj je slobodan ukoliko neko isplati 400.000 evra obeštećenja.

Kapiten je zelenih prošle sezone u Evroligi je prosečno postizao 12,1 poen uz 4,1 skok, a pregovori s njim i Atinjanima su navodno već u toku.

Inače, Partizan je za sledeću sezonu već doveo Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanulija. Istovremeno, napustili su ga Rodions Kuruc, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac i Dalas Mur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari