Otvoreno Evropsko dvoransko atletsko prvenstvo 1Foto: Atletski savez Srbije

Posle dve godine organizacije danas je posle uspešnog takmičarskog prepodnevnog dela, zvanično otvoreno Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održati od 3. do 5. marta u Kombank Areni.

Kako prenosi N1, otvaranju su prisustvovale brojne zvanice među kojima je bio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar za omladinu i sport Srbije Vanja Udovičić, potpredsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov, svetski rekorder u skoku motkom i olimpijski šampion Sergej Bubka.

Prisutnima se prvo obratio predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

„Dame i gospodo, veliko mi je zadovoljstvo i čast da vam se obratim povodom otvaranja Evropskog atletskog prvenstva u dvorani. Zahvaljujući izvanrednim rezultatima naših atletičara u nekoliko prethodnih godina, ‘kraljica sportova’ se u Srbiju vratila u punom sjaju, a sada smo u prilici i da prisustvujemo najvećem atletskom događaju u Beogradu. Spremni smo da još više podignemo lestvicu. Takođe, izuzetna nam je čast to što je baš Beograd izabran za domaćina ovog značajnog atletskog događaja. Naš grad je spreman da pokaže ono u čemu je najbolji – osmeh, pozitivnu energiju, otvorenost, tradicionalno gostoprimstvo i moć da atletsko takmičenje pretvori u praznik atletike. Za nas je trka već počela, spremni smo i sa uzbuđenjem dočekujemo sportiste i posetioce iz svih krajeva sveta, iskreno se nadajući da će im boravak u Beogradu ostati u najlepšem sećanju. U ime Atletskog saveza Srbije zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu, kao i mnogobrojnim sponzorima koji su pomogli realizaciju ovog nezaboravnog događaja. Učinićemo sve da se se atletičari, timovi, sudije, lekari, novinari, gledaoci i drugi gosti osećaju kao kod kuće, i da ‘kraljica sportova’ dobije ono što joj pripada: kraljevski tretman“, rekao je Jevrosimović.

Potom se gledaocima obratio i predsednik lokalnog organizacionog odbora Slobodan Branković.

„Ovom prilikom želeo bih da vas upoznam sa tim kako je prvenstvo stiglo u našu zemlju. Pre 25 godina osvojio sam zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u dvorani u Đenovi na 400m, tada sam na postolju slušao našu himnu i požeo da to jednog dana uradim i u Beogradu. Zahvalio bih se svima na podršci i poželeo takmičarima puno sreće i mnogo medalja. Verujem da ćemo se ovde videti i 2020. godine na Svetskom prvenstvu u dvorani”, kazao je Branković. 

Takmičenje je zvanično otvorio predsednik Evropske atletske federacije Svejn Arne Hansen koji je svima poželeo dobrodošlicu i nije krio oduševljenje beogradskom Arenom.

„Drago mi je da je ovde toliko kvalitetnih takmičara. Ovo je prvi put da se u Srbiji održava ovako jedno veliko takmičenje, ali ova zemlja je svakako to zaslužila. Siguran sam da će ovaj događaj biti organizovan na najvišem mogućem nivou. Želim svima puno sreće i nezaboravno iskustvo. Proglašavam takmičenje otvorenim”, rekao je Hansen. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari