Pala prva ostavka u Partizanu: Iliev nije više direktor 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Razlozi su, navodno, lične prirode.

Da li zbog opšteg lošeg stanja u klubu ili spasavanja trenera i njegovog neistomišljenika Ilije Stolice od strane predsednika Milorada Vučelića, posle dva remija u tri kola nove Superlige Srbije, tek Ivica Iliev se povukao sa čela sportskog sektora posrnulog Partizana. I o tome, putem klupskog sajta, obavestio javnost.

„Ovim putem obaveštavam javnost da se povlačim sa mesta sportskog direktora FK Partizan. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima u klubu na saradnji, profesionalnosti, podršci i borbi u proteklih sedam godina. Period u kojem sam se nalazio na čelu sportskog sektora bio je prožet mnogim uspesima, pobedama, plasmanima u evropska takmičenja, ali je takođe bilo i neuspeha, koji nas nisu omeli na putu da verujemo da će klub na sportskom i organizacionom planu jačati.

Sada je došao trenutak da se povučem iz kluba, iz privatnih razloga. Želim da napomenem da ću u budućnosti biti uz klub, kao navijač, da ću pružati podršku ljudima koji vode klub, kao i igračima za koje verujem da će iskazati kvalitet koji poseduju i na kraju sezone izaći kao pobednici“, poručio je Ivica Iliev, a vreme će pokazati šta su stvarni razlozi za odlazak nekoga čija je funkcija do danas delovala nedodirljiva.

Buduće nedelje i meseci utvrdiće i da li se radi o stvarnom „abdiciranju“, jer je jednom uradio istu stvar, ali iz drugog plana nastavio da utiče na izbor trenera i igračkog kadra u Humskoj 1, do formalnog povratka u istu službu.

„Istina je, više nisam sportski direktor Partizana! Žao mi je zbog odlaska Zorana Mirkovića, jer smatram da je ogovornost samo moja i ničija više! Zato i odlazim, jer ne želim da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo moja nadležnost. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Miloradu Vučeliću, Upravnom odboru, svim saradnicima, igračima, trenerima, zaposlenima u klubu, a posebno generalnom direktoru Milošu Vazuri, koji nije bio samo moj saradnik, već prijatelj i brat.

Ovakav potez je nešto sasvim logično, smatram ga moralnim činom. Normalno je da jednog dana dođe i taj trenutak. Tri i po godine sam obavljao funkciju sportskog direktora, imao sam odrešene ruke i zahvalan sam svima u Partizanu na tome. Stidim se onoga što vidim na terenu, ne mogu sa tim nikako da se pomirim. Neke od tih igrača sam lično doveo, neke nisam doveo, ali sam dozvolio da dođu, a nekima smo produžili ugovore, i to sam takođe dozvolio, a očito to ničim nisu zaslužili“, objasnio je nekadašnji golgeter Partizana marta 2019. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari