PAO bez prava na grešku 1

Ukoliko žele da ostanu u igri i zadrže realne šanse za mogući plasman na fajnal-for Evrolige u Istanbulu (19-21. maj) košarkaši Baskonije i pogotovo Panatinaikosa večeras bi trebalo da osmisle plan kako da dođu do prvih pobeda u Top 8.

Na istom mestu kao i u utorak uveče, CSKA će ugostiti Baskijce, koji su ih pošteno namučili u uvodnom susretu, dok će PAO u Atini pokušati da se revanšira Fenerbahčeu za bruku doživljenu u drugom poluvremenu.

Moskovljani su na delu videli puni potencijal brojnih nekadašnjih NBA igrača u dresovima Baskonije. Učenici Sita Alonsa dobrano su namučili zvaničnog šampiona Evrope, kojeg nisu savladali u prestonici Rusije još od 2005. Da nije bilo raspoloženog Teodosića pitanje je da li bi drugi najbrži napad Evrolige uopšte profunkcionisao u drugom poluvremenu prvog meča. CSKA je praktično ostao bez značajnijeg učinka centarske linije, samim tim i produkcije u piku i ukoliko Baskijci defanzivno dodatno zategnu odbranu u drugom meču mogli bi još više da namuče rivale pred povratak kući i dva vezana duela na svom parketu. Moskovljani su u uvodnom meču imali svega 53,7 odsto za dva u poređenju sa 65,5 Baskijaca, što jasno pokazuje da je centarska linija domaćina zakazala.

– Ovo je plej-of i jednostavno lake utakmice ne postoje. Očekuje nas još jedan fajterski meč u četvrtak. Pobedili smo u prvoj „skakačkoj bici“ protiv tima koji je izuzetno potentan u tom segmentu igre. Očekujem da će drugi meč biti sličan uvodnom. Važno će biti da zadržimo sličan način razmišljanja i da razmišljamo samo o svakom narednom meču – poručio je Dimitris Itudis, trener CSKA.

Fener je u drugom poluvremenu prvog meča u Atini odigrao perfektno u defanzivi. Turski velikan dozvolio je domaćinu svega 16 poena u drugih 20 minuta. Ekpe Judo bio je fantastičan, zatvorio je prilaze košu, podelivši čak četiri blokade. Trener Obradović odlično je pripremio utakmicu, pogotovo način branjenja rivalske igre dva na dva. PAO je pritom izdao šut za tri, oličen u svega jednoj pogođenoj trojci u drugom poluvremenu. Bogdanović sa 23 poena i tri „banane“, odnosno Kalinić sa 16, bili su ključni pojedinci Fenerovog trijumfa u Atini, prvog na poslednjih pet utakmica. Panatinaikos će večeras morati mnogo toga da promeni u napadu i da poveća raznovrsnost, što će biti pre svega zadatak plejmejkera Kalatesa i DŽejmsa. PAO igra veoma sporo, uz malo poena iz tranzicije.

– Ništa nam drugo ne preostaje nego da na psihičkom planu znatno bolje pripremimo drugu utakmicu. Fener je napravio „brejk“, međutim serija se igra na tri dobijene. Pokušaćemo da uložimo maksimum kako bismo večeras odigrali kvalitetan meč u kontinuitetu, to je jedini način da dođemo do trijumfa – poručio je Ćavi Paskval, trener Panatinaikosa.

Rezultati četvrtfinala

CSKA – Baskonija 19.00 (1-0)
Panatinaikos – Fenerbahče 20.00 (0-1)
Olimpijakos – Efes sinoć
Real – Darušafaka sinoć

Teo treći strelac Evrolige

Miloš Teodosić dao je veliki doprinos trijumfu CSKA protiv Baskonije (98:90) u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Kapiten srpske reprezentacije na tom duelu postigao je 22 poena, čime je stigao na treće mesto večne liste najboljih strelaca Evrolige. Teodosić je ukupno postigao 2.748 poena u Evroligi, čime je pretekao Markusa Brauna koji je dao 2.739 pogodaka.

Unikaha spremila novi ugovor za Nedovića

Dobre partije Nemanje Nedovića i ove sezone zaintrigirale su mnoge evroligaške ekipe, na čelu sa CSKA. Da bi zadržala jednog od najboljih individualaca u ekipi, Unikaha će pokušati da novim, poboljšanim ugovorom, obaveže srpskog reprezentativca, koji uživa u Malagi. Unikaha je osvajanjem Evrokupa obezbedila učešće u Evroligi, što će biti njen značajni argument u nastupajućim pregovorima sa Nedovićem. Tim iz Andaluzije ponudiće Srbinu između 800 i 850.000 evra po sezoni u ugovoru oročenom na dve godine. CSKA je pak spreman da plati Nedoviću 1.200.000 evra u prvoj, a čak 1.500.000 evra u drugoj godini ugovora, plus određene bonuse koji bi iznos podigli na čak 3.000.000 evra za dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari