Paraolimpijci spremni za Tokio, kreću iz Kragujevca 1Foto: Z. Mišić

Deo priprema za Paraolimpijske igre, članovi nacionalne reprezentacije održali su u Kragujevcu. Na najvećoj svetskoj parasportskoj smotri koja će se od 24. avgusta do 5. septembra održati u Tokiju, srpski paraolimpijci će se takmičiti u šest disciplina, a Srbija će imati i četiri ženske predstavnice. 

Među članovima paraolimpijske reprezentacije je i višestruki šampion sveta i Evrope, strelac kragujevačkog „Čika Mate” Dragan Ristić, saopštio je danas na konferenciji za medije održanoj u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra”, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović. 

U Kragujevcu se 20 parasportista pripremalo za Tokio od kojih je jedan Kragujevčanin i Srbiju će predstavljati u streljaštvu. 

– Ponosni smo što je Paraolimpijski komitet Srbije izabrao Kragujevac kao bazu za treninge i pripreme, rekao je Predrag Stevović, član  Gradskog veća za sport, po kome ovim grad Kragujevac pokazujeme da je regionalni sportski centar i grad sporta. 

Prvi takmičari za Tokiju kreću za dva dana. Reprezentacija Srbija će na paraolimpijskim igrama nastupiti u šest disciplina: bacanju čunja, dizanju tegova, streljaštvu, stonom tenisu, biciklizmu, plivanju, paratekvondu, a imaće i četiri ženske predstavnice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari