Partizan brojao do 100 protiv Studentskog centra, u predigri evroligaškog večitog derbija 1pfoto: SC Derby/Filip Roganović

Srpski tim slavio u Podgorici, u meču 16. kola ABA lige – 81:100 (23:22, 17:29, 22:22, 19:27), pa u pozitivnoj atmosferi čeka drugi ovosezonski duel sa Crvenom zvezdom.

Crno-beli su slabije ušli u prvi regionalni meč posle poraza od Valensije, nekoliko dana posle utakmice poslednjeg kola Evrolige.

Jesu vodili sa osetnih 17:10 u jednom trenutku, ali su dozvolili domaćinu da pokaže zašto je bio u pobedonosnoj seriji u ABA ligi pre ovog duela.

Pa, opet je gostujući tim uspeo da zadrži glavu iznad površine i uprkos problemima pod oba koša završi s minimalnim minusom tih 10 minuta.

Velika borba je vođena sve do kraja poluvremena, s tim da je druga četvrtina donela preokret u korist probuđenog i raspucalog beogradskog favorita.

Posle 31:24 trener Željko Obradović održao je lekciju svojim pulenima i „nacrtao“ im put izlaska iz krize, što je iniciralo važnu seriju poena – 10:0.

Još pre velikog odmora „parni valjak“ je stekao dvocifrenu prednost, da bi je posle samo održavao, koristeći očiglednu razliku u timskom kvalitetu.

„Studenti“ nisu hteli da se predaju, svim silama su se trudili da zatalasaju viđenu pobedu rivala, ali je ovaj sredinom zadnje dekade pobegao na bezbednu distancu.

Za šestu vezanu, a 14. ukupno, pobedu u regionalnom košarkaškom takmičenju, u kom Partizan pokušava da prekine dominaciju večitog rivala sa Malog Kalemegdana.

Ovog puta je preko Danila Anđušića  (17 poena), Dantea Egzuma (16), Matijasa Lesora (15), Uroša Trifunovića (13), Džejmsa Nanelija (12)… napravio uvertiru za duel sa Crvenom zvezdom.

Jer crno-bele već 27. januara očekuje duel sa crveno-belima, pod okriljem Evrolige. Prethodno je Zvezda, u prvom njihovom sudaru u elitnom takmičenju, početkom decembra, slavila sa 76:73.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari