Partizan, Crvena zvezda, Javor i Spartak na tapetu FSS 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u petak, pokrenula je nekoliko postupaka protiv klubova i pojedinaca, uglavnom, zbog komentarisanja suđenja posle utakmica 16. superligaškog kola.

Zatraženo je izjašnjenje od Milorada Vučelića. Predsednik Partizana dužan je da obrazloži izjave posle meča sa Javor Matisom (3:3), posebno komentarisanje suđenja Andrije Stojanovića i saradnika.

Posle susreta sa Ivanjičanima, oglašavao se i klub iz Humske, saopštenjima uperenim protiv arbitara i Sudijske komisije FSS. Posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja, na inicijativu Dejana Filipovića, prvog čoveka Sudijske komisije, predstavnici Partizana moraće da se konkretnije izjasne o teškim optužbama, iznetim u formi zvaničnog klupskog saopštenja.

Finansijska kazna, takođe, preti i Crvenoj zvezdi. I klub iz Ljutice Bogdana, u zvaničnim pismima i odgovoru Partizanu, bavio se sudijama.

To, ipak, nije sve…

Burno je bilo u nedelju veče, pa posle saopštenja Partizana, na sebe nisu dali ni ljudi iz Javor Matisa. Nekoliko dana kasnije, reagovao je Miloš Vazura i protiv ivanjičkog kluba podneo disciplinsku prijavu. Direktor crno-belih, citiranom rečenicom: „Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice, nije naš problem“, tvrdi da su predstavnici Javora „klevetom i širenjem neistina“ protiv Partizana povredili član 85 Disciplinskog pravilnika FSS.

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik Spartak Ždrepčeve krvi. Odgovaraće zbog navoda, dostavljenih u klupskom saopštenju, posle remija sa lučanskom Mladošću (1:1).

Napokon, pokrenut je postupak i protiv Aleksandra Pejovića, veziste niškog Radničkog. I njemu nije bila po volji arbitraža Marka Ivkovića, na utakmici sa Crvenom zvezdom. Posle izjašnjenja, sasvim izvesno, Požežanina očekuje i finansijska globa.

Dan ranije, pokrenuti su postupci protiv Vojvodine i Crvene zvezde, zbog navijačke pirotehnike na tribinama. Zvezdine pristalice imale su dupli šou, na „Karađorđu“ i niškom Čairu, „firmaši“ su preterali u derbiju sa crveno-belima. Oba kluba biće kažnjena…

Prvotimac Radničkog, Tijeri Etongu, propustiće dve naredne utakmice, zbog isključenja u meču sa Crvenom zvezdom.

Predstavnici Spartaka i Mladosti, Tadija Stantić i Nenad Milovanović, neće moći da sede na klupama narednog vikenda. Istovetna sankcija odmerena je i Zoranu Kostiću, šefu stručnog štaba prvoligaša Slobode.

Sednicom u petak, Disciplinska komisija na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, zatvorila je uspešan madat. U očekivanju novog skupštinskog saziva, logično je da beskompromisnom predsedniku ponovo bude oročeno poverenje Fudbalskog saveza. Disciplinski organ, u kratkom periodu, zaveo je red u Super i Prvoj ligi, obračunavao se i sa režiserima nameštenih utakmica, uz jasnu želju da svaku anomaliju i napad na integritet takmičenja saseče u korenu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari