Partizan: Očajna "generalka" za Ritas 1Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

Najkorisniji igrač drugog kola Evrokupa, Partizanov Rade Zagorac, pre puta u Koper s toliko respekta, pa i divljenja je nabrajao vrline protivnika da je Primorskoj predvideo da će biti „hit sezone“ na Jadranu…

….ali oprez beka/krila crno-belih i slična suzdržanost od strane njegovih saigrača i trenera Andree Trinkijerija nisu bili od pomoći beogradskom timu na gostovanju u drugom kolu ABA lige – 68:56 (22:14, 14:14, 20:11, 12:17).

Do sudara sa debitantom u regionalnom takmičenju, Partizan nije znao za poraz čak ni u pripremnim utakmicama, ali je na terenu kluba osnovanog pre svega tri godine prekinuta njegova serija od tri trijumfa na ABA Superkupu, slavlja u Laktašima na startu novog izdanja ABA lige i dva dobijena meča u Evrokupu. I to na pomalo neočekivan način, jer je domaćin od početka pa do kraja vodio glavnu reč, podsetivši zašto je u ABA Superkupu izbacio prvaka Crvenu zvezdu, pa skupo „prodao“ kožu Partizanu.

– Bili su bolji u svim aspektima igre – koncentraciji, odbrani, napadu… Mi smo imali jako loš pristup utakmici. Košarka zahteva koncentraciju, bez nje je jako teško igrati, a mi smo ovog puta bili bez nje – nije imao šta da prigovori pobedi rivala Andrea Trinkijeri.

Niti je to njegov manir niti bi mu statistika tako nešto dozvolila. Primorska je dva puta imala 18 poena prednosti, dok su crno-beli dobrim delom meča bili ispod 30 odsto pogođenih šuteva iz igre, završivši ga na tankih 34,5 %. Plus je izgubljenih lopti (15) bilo duplo više nego dodavanja za koš (15), uz poražavajući odnos snaga u skokovima – 38:27 (ispod svog obruča) za Primorsku i 10:8 za isti tim u fazi ofanzive.

– Nismo ništa pogodili, naši plejmejkeri – nula. Mislim da je jako teško igrati u takvim okolnostima. Ovo je bila do sada sigurno najlošija naša utakmica, bili smo jako loši u svemu – uvek italijanski stručnjak stvari naziva pravim imenom.

Ni Nemanja Gordić nije imao čime da odbrani očajnu rolu svog tima protiv Herisa (17 poena), Šiška (13), Kuridže (11) i ostalih izabranika Jurice Golemca.

– Loše smo počeli i dozvolili smo dobroj ekipi Primorske da dobije na samopouzdanju. Mi nismo uspeli da uhvatimo ritam, promašili smo dosta polaganja, bacanja i otvorenih šuteva. Očigledno je da nismo bili pravi, dok su nas oni su se dobro skautirali. Reket je konstantno bio pun, zatvoren, nije bilo lakih poena sa naše strane, čak ni iz kontre nismo koristili prilike. Teško je takvom igrom uhvatiti ritam, a domaćin je već bio otišao na veliku razliku – priznaje iskusni povratnik u redove osvajača poslednjeg Kupa Radivoja Koraća.

A iskušenja stižu kao na traci, jer su crno-beli pravo iz Slovenije zapucali u Litvaniju, gde sutra igraju meč 3. runde Evrokupa sa Ritasom, čiji je teren u Viljnusu često umeo da bude klizav za naš tim, a već u subotu idu na noge Mornaru iz Bara, u nastavku ABA lige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari