Partizan opet pobeđuje, Mladost (L) platila ceh za kikseve crno-belih 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Posle samo dva osvojena boda u tri poslednja kola, fudbaleri crno-belih odneli ceo „plen“ iz Lučana – 0:3 (0:0) u 26. kolu Superlige.

Prvo poluvreme je proteklo u znaku gostiju, jer su imali terensku inicijativu, napadali i storili više šansi, dok je domaćin vreme uglavnom provodio na svojoj polovini terena.

Mađutim, ništa od toga se nije videlo na semaforu, pošto je mladi golman Lučanaca, Lazar Savić, ostao nesavladan posle (pre svega) šuteva Pavlovića, Meniga i Dijabatea.

Na drugoj strajni, ni nešto stariji Aleksandar Popović nije se dao uhvatiti na krivoj nozi, kada je Radivojević probao da šokira favorita iz Beograda, pa su bodovi „otišli“ u nastavku.

Pogođena stativa Baždara, odmah pošto je lopta opet krenula sa centra, prizvala je gol udarac Svetozara Markovića u 52. minutu. Mada je prošlo još šest da bude priznat.

Kvinsi Menig izveo je obećavajući centaršut sa levog boka, Andrija Pavlović ga prizmeljio na peterac, do bivšeg štopera grčkog Olimpijakosa, a ovaj se najbolje snašao u gužvi.

Međutim, redovnom sudiji mečeva UEFA Lige šampiona, Srđanu Jovanoviću, trebalo je prilično vremena da, uz pomoć video tehnologije, utvrdi da li je sve bilo regularno.

Oko onoga što je uradio Menig, posle toga, nije bilo dileme. Najbolji akter meča u Lučanima, na asistenciju Fuseinija Dijabatea, na čist način je duplirao vođstvo (78).

I sačuvao preko potreban trijumf u borbi za ostanak na drugom mestu Superlige, jer Čukarički, TSC, pa i Vojvodina takođe žele u kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/2024.

Rezervista Bibras Natho je samo pečatirao prvi trenerski trijumf Igora Duljaja, u ulozi novog kormilara „parnog valjka“, tako što je sproveo u mrežu poklon loptu Nemanje Jovića (90).

Posle dva neuspela pokušaja, nakon što je preuzeo brigu o prvom timu viceprvaka i doskorašnjeg učesnika Lige konferencije, pošto je njegov prethodnik Gordan Petrić podneo ostavku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari