Partizan pobedio u Kaunasu, četvrti vezani trijumf crno-belih u Evroligi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su u Kaunasu Žalgiris rezultatom 93:85 u utakmici 14. kola Evrolige.

Crno-beli, kojima je ovo četvrti vezani trijumf u ovom takmičenju, sada imaju skor od osam pobeda i šest poraza, dok su Litvanci zabeležili deveti poraz, uz pet pobeda.

Najzaslužniji za pobedu ekipe Željka Obradovića bio je Kevin Panter, koji je postigao 22 poena, od čega čak 16 u prvom poluvremenu, kada su gosti napravili ozbiljniju rezultatsku prednost.

Uz kapitena crno-belih dvocifren broj poena za Beograđane ubacili su i Doužer (16, sedam skokova), Naneli (14, 3/5 za tri), Ledej (13, sedam skokova) i Kaboklo (12, sedam skokova, 4/6 za dva).

Kod domaćih Evans je postigao 33 poena, Šmits je dodao 22 a Dimša 11 poena.

Kao što je to isticao trener crno-belih Željko Obradović, Partizanu su bile neophodne pobede u gostima i stigli su do nje na veoma ubedljiva način, uprkos činjenici da nisu mogli da nastupe u najboljem sastavu zbog povreda Kaminskog, Avramovića, Trifunovića i Jaramaza.

Nakon trijumfa nad Asvelom u Lionu na prvoj gostujućoj utakmici, crno-beli su vezali četiri poraza na gostovanjima u neizvesnim završnicama – u Pireju od Olimpijakosa, u Vitoriji od Baskonije, u Minhenu od Bajerna i u Istanbulu od Anadolu Efesa.

Ključnu prednost Partizan je ostvario u prvih 20 minuta igre, nošen fantastičnom igrom Pantera i Pi-Džeja Doužera, koji su na parketu u tandemu proveli 26 minuta bez odmora, kada je Ponitka zamenio Doužera.

Odlično je delovao Obradovićev sastav tokom najvećeg dela prve dve četvrtine, naročito u napadu, imali su visoke procente šuta, a u prvom poluvremenu imali su samo jednu izgubljenu loptu i ubacili čak 58 poena za 20 minuta.

Žalgiris je, očekivano, imao nalet u trećem periodu preko Dimše, Šmitsa i Evansa i Litvanci su uspeli da smanje zaostatak na samo šest poena.

Međutim, tada su Ledej, Doužer i Smailagić postigli bitne koševe i odbili nalet domaćina, da bi u poslednjoj četvrtini Partizan prilično lako priveo utakmicu kraju.

U narednom, 15. kolu Partizan gostuje u Valensiji, a ovaj meč je na programu 19. decembra (21.00), da bi tri dana kasnije u Madridu igrali sa Realom (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari