Željko Obradović posle pobede Partizana u Kaunasu: Ponosan sam na svoje igrače, ostvarili smo važnu pobedu 1Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle utakmice 14. kola Evrolige u kojoj su crno-beli pobedili Žalgiris u Kaunasu (93:85) da je ponosan na svoje igrače zbog partije koje su prikazali u glavnom gradu Litvanije.

– Došli smo ovde sa dosta problema, u Beogradu na poslednjem treningu smo imali devet igrača. Žalgiris se takođe spremao sa dosta problema, naš medicinski tim je vredno radio i pomogli su timu da dođe do važne pobede. Kao i Žalgiris smo bili bez tri igrača, ali ovo je Evroliga, dešava se to tokom sezone i nikome nije lako. Verujem da smo igrali dobro, pobedili smo tim koji igraju odličnu košarku, zaista poštujem kako oni igraju, jer trener zahteva jasne ideje u napadu i odbrani – rekao je trener crno-belih, a zatim dodao:

– Jasno je bilo da moramo da zadržimo koncentraciju u trećoj četvrtini, da će Žalgiris zaigrati agresivnije i prišli su na šest razlike, ali dobro smo reagovali, napravili 8:0 i diktirali tempo. Svaka čast mojim igračima, ovde je uvek lepa atmosfera, verujem da igrači uživaju u tome i naravno svaka čast Žalgirisu.

On se potom osvrnuo na partiju Pantera i Doužera.

– U drugom poluvremenu sam im rekao da moraju malo da odmore, rekao sam Kevinu da u četvrtoj četvrtini posle dva minuta moram da ga odmorim. Njih napor je bio neverovatan, odigrali su perfektne utakmice. Govorimo o dva momka sa neverovatnim karakterom i dali su sve od sebe danas – izjavio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari