Moćni Partizan pobedio pre kraja: Značajna prednost pred povratak u grotlo Arene 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Košarkaši Partizana na korak su od sna. Još samo jedna pobeda deli crno-bele od plasmana na fajnal-for Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića su i drugi put u plej-of seriji savladali Real u Madridu, ali ovoga puta pre samog kraja utakmice zbog opšte tuče na terenu.

Na minut i 40 sekundi do kraja videli smo veliku tuču na parketu „Vizing centra“.

Plejmejker Reala Serhio Ljulj je napravio veoma oštar faul nad Kevinom Panterom, kapiten Partizana nije dao na sebe, pokoškali su se, a onda su se sukobili preostali igrači iz obe petorke na terenu.

Posebno je grub bio Geršon Jabusele koji je rvačkim zahvatom oborio beka Partizana Dantea Egzuma na parket, povredivši mu pritom nogu.

Sudije su dugo većale šta da urade; gledale su usporeni snimak, a onda su rešile da sve aktere isključe.

Kako nije imao ko da nastavi meč, utakmica je 100 sekundi ranije završena pri vođstvu Partizana od 95:80, pa je samim tim trijumf pripao gostima.

Ostaje da se još vidi da li će Evroliga naknadno reagovati pred treću utakmicu ove serije koja se igra 2. maja u „Štark areni“ i nekog od vinovnika ove tuče suspendovati na duži vrmenski rok.

Sjajno je beogradski tim započeo utakmicu; nakon svega dva minuta igre su vodili rezultatom 7:0 pa je trener Madriđana Ćus Mateo morao da uzme prvi tajm-aut mnogo pre nego što je iko očekivao da će to učiniti.

Reakcije „kraljevskog“ kluba nakon istog gotovo da nije bilo, Partizan je nastavio da igra agresivno u odbrani i staloženo u napadu.

Posebno su domaći bili ranjivi u odbrani na prodor igru Partizanovih bekova, pa i ne čudi što je plej crno-belih u prvoj deonici imao već dvocifren poenterski učinak, dok su gosti bivali mnogo češće na liniji za slobodna bacanja od protivnika.

Mateo je u prvoj deonici pokušao gotovo sve: dao je priliku gotovo svim igračima sa klupe, ali je nakon deset minuta igre Partizan vodio 31:21.

Drugo poluvremene je tim iz španske prestonice otvorio serijom 7:0, ali tim Željka Obradovića nije paničio.

„Iskočio“ je u napadu Alan Smailagić sa sedam postignutih poena i ponovo vratio dvocifrenu prednost na stranu svoje ekipe.

Igralo se koš za koš i gosti su imali plus 14 na poluvremenu – 51:37.

Na početku drugog poluvrmena prisustvujemo velikoj seriji „kraljevića“ od 12:2 pa se prednost veoma brzo topi – 53:48.

Zaigrali su domaći mnogo angažovanije u tom delu meča; u odbrani su stali u zonu i na prenosu lopte su bili izuzetno agresivni.

To je rezultovalo nekim izgubljenim loptama u napadu te lakim poenima Reala u kontra-napadu, a muku crno-belih je na kratko prekinuo pogođenom trojkom uz faul Vensana Poarjea.

Nastavili su igrači Reala da igraju agresivno, ali se Partizan konsolidovao u napadu i sredinom četvrte deonice došao do 18 poena prednosti.

Partizan je kontrolisao rezultat i tok utakmice kada se nemio događaj desio.

Ljulj je iz čiste nemoći udario Pantera, sudije su dosudile nesportski faul, ali se na samom terenu poprilično „zakuvalo“ pa je meč završen 100 sekundi pre nego što je trebalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari