Partizan sada pred velikim izazovom: U gostima, potvrda trijumfalne serije 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli maksimalno kapitalizovali prednost domaćeg terena i u dupke punoj Beogradskoj areni vezali tri pobede.

Pred 11. kolo crno-beli su bili na skoru 4-6 u Evroligi, svesni idealne prilike koju im je ponudio raspored utakmica u naredne tri runde.

Kao ekipa sa verovatno najboljim domaćim terenom, Partizan je bio maksimalno usredsređen na trijumfe protiv Panatinaikosa, Monaka i Armanija.

Istovremeno, dobio je ogromno, kapitalno pojačanje u vidu povratka Kevina Pantera posle jednomesečne pauze prouzrokovane problemima sa zadnjom ložom i kolenom.

Motivacioni aspekat kod Amerikanca sa srpskim pasošem uopšte nije bio upitan, već samo stanje u kojem se nalazio nakon poprilične pauze.

Navijači su, kao i obično u poslednje dve sezone, prepoznali trenutak i na frenetičan način podržali svoje miljenike.

Pitanje je zaista kakvi bi epilozi bili na mečevima sa Panatinaikosom, Monakom i Armanijem da se kojim slučajem Panter nije vratio, odnosno da navijanje nije bilo kao na čuvenoj Bombonjeri.

PAO i Monako savladani su tek nakon produžetaka, odnosno proekreta napravljenih počevši od treće deonice, dok je Milano, bez Nikole Mirotića, matiran furioznom serijom 31:4 i odličnom defanzivom prikazanom u poslednjoj deonici.

Doprinos Kevina Pantera bio je zaista ogroman; na povratničkom meču sa Panatinaikosom ubacio je 13 poena, od kojih devet u poslednjih par minuta četvrte deonice i preostala četiri u produžetku.

Već protiv Monaka, podsetio je navijače na svoju najbolju verziju. Sa 25 poena bio je među najzaslužnijima za trijumf protiv vrlo neugodne ekipe Saše Obradovića, istovremeno najefikasniji pojedinac na utakmici.

Na kraju, meč sa Armanijem ponovo je završio kao najefikasniji igrač Partizana sa 19 poena i uz Ševona Šildsa bio je košgeterski najraspoloženiji košarkaš na duelu.

VREME ZA POTVRDU KVALITETA U GOSTIMA

Imao je Partizan i ove sezone dobrih nastupa u gostima, međutim posle 13 kola nalazi se na preskromnom skoru 1-5 van Beogradske arene.

Koš razlika 516:521 u dovoljnoj meri pokazuje da je Partizan bio i te kako konkurentan na terenima Olimpijakosa, Efesa, Bajerna, Baskonije… ali se slavljenički vratio samo sa gostovanja slabašnom Asvelu.

Navijači su sigurno skloni konstataciji da je protiv Olimpijakosa i Baskonije sreća bila ta koja je jedina napravila razliku u korist domaćina, nešto slično izgledalo je i u Istanbulu međutim i posed, dva razlike nekada može sadržati suštinu onoga u čemu jedna ekipa može napredovati.

Osim u Atini, na svim ostalim gostovanjima Partizan nije mogao da računa na Kevina Pantera.

Takođe, imao je odlične procente šuta kako za dva, isto i za tri poena.

Jedino je u Minhenu sa distance šutirao ispd 30 odsto (29,6) dok je na svim ostalim utakmicama išao iznad 37 odsto.

Sve su to znaci pored evroligaškog puta koji jasno pokazuju spremnost crno-belih da trijumfalnu seriju u Beogradskoj areni produže i na gostovanjima.

Posle tri uzastopne utakmice kod kuće, koašrkaše Partizana očekuje isto toliko gostujućih utakmica.

Kaunas će biti prva stanica, a duel sa Žalgirisom zakazan je za 14. decembar.

Nedalja posle rezervisana je za novi dupli evroligaški program, a pulene Željko Obradovića očekivaće mečevi u Valensiji odnosno Madridu protiv Reala.

Crno-beli su opterećeni kadrovskim problemima, Frenk Kaminski i Uroš Trifunović odsutni su sa definisanim rokom povratka dok Aleksu Avramovića očekuje višemesečna pauza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari