Partizan slistio goste iz Čačka: Protiv Borca 45 razlike 1Foto: ABA liga

U susret utakmici s Panatinaikosom u Beogradskoj areni u sledećem kolu Evrolige, u četvrtak u 20.45 časova,  Partizanovim košarkašima je najbitnije bilo da u ABA ligi upišu planiranu pobedu.

Crno-beli su na poprištu važne bitke s grčkim velikanom opravdali ulogu potpunog favorita protiv čačanskog Borca. Goste su slistili sa 101:56 (24:16, 31:13, 31:14, 15:13).

Do pred kraj prve četvrtine Partizanov trener Obradović nije imao razlog za zadovoljstvo igrom svog tima. Čačani su u početku držali korak, ali su stvari legle na svoje mesto kad je pronađena dobitna kombinacija u petorci crno-belih. Serijom 9:0 Partizan je prvi put stekao dvocifrenu prednost, kojom je i završena prva deonica (24:14).

Kad su crno-beli uzeli mah, njihova zaliha je neprestano rasla. Razigrali su se, pogotovo Smailagić i Kaminski na centru, a da neuhvatljivo odmaknu napred imali su koristi i od Borčeve loše realizacije. Bilo je nekoliko perioda od po minut-dva ili i više kad gostujući igrači nisu mogli da pogode koš.

U drugoj i trećoj četvrtini je izgledalo da je na terenu samo jedan tim. Partizan je oba puta dao po 31 poen, a Borac se koliko-toliko iščupao od potpunog debakla u trećoj s dve uzastopne trojke Amerikanca Birtsa, inače bi ostao na jednocifrenom učinku. Vukčević je izuzetno koristio poverenje koje mu je ukazao Obradović.

U poslednju deonicu utakmice crno-beli su ušli s 86 postignutih poena i s tačno duplo više od protivnika (43).

Izvesno je bilo da će pasti i stoti poen, što je učinio Jaramaz svojim prvim pogotkom za vođstvo sa 101:54.

Vukčević je bio najefikasniji na meču sa 24 poena. Za tri je šutirao 6 od 9. Smailagić i Ponjitka su dali po 13.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari