Partizan u problemima pred meč sa Valensijom: Lesor i Smailagić nisu trenirali, neizvesni za meč sa Špancima 1Željko Obradović i Alen Smailagić. Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Otkrio je Željko Obradović, posle ubedljivog poraza u večitom derbiju, da su kadrovski problemi produbljeni, a u kojoj meri pokazuje i mogućnost da Matijas Lesor i Alen Smailagić ne nastupe sutra protiv Valensije u Evroligi (Beogradska arena, 20.45).

Partizan je u seriji od tri poraza, međutim, više od pada u formi, trenera Obradovića brinu povrede bitnih igrača, naročito u centarskoj liniji.

Sjajni stručnjak je posle poraza u večitom derbiju objasnio da je manja minutaža Matijasa Lesora bila povezana sa povredom lakta, dok je Alen Smailagić zaigrao na svoju odgovornost, uprkos preporuci doktora da zbog povrede prsta odmara šest nedelja (povredu doživeo u Barseloni).

„Obojica nisu mogli da treniraju u utorak uveče, a veliko je pitanje da li će moći večeras a samim tim je upitno i da li i koliko će moći da igraju protiv Valensije“, naveo je trener obradović tokom večerašnjeg obraćanja novinarima u Beogradskoj areni.

„Pohvalno je što su i Matijas i Alen hteli da pomognu ekipi, praktično na sopstvenu odgovornost. Sada je priprema znatno drugačija zbog smanjenog broja igrača u reketu. Moraćemo da pomeramo neke spoljne kako bismo imali dovoljno snage u reketu“, nadovezao se trener Partizana.

Kada je naredni rival u pitanju, crno-beli će pomenutu seriju poraza pokušati da prekinu uz ogromnu podršku naivjača.

„Govorim momcima da moramo da sklonimo to iz glave da li igramo na našem parketu ili na strani, iako je evidentno da imamo veliki vetar u leđa od naših navijača.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari