Partizan u završnici poražen u Podgorici, Budućnost izjednačila na 1:1 u polufinalu 1Foto: (BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI)

Košarkaši Budućnosti pobedili su Partizan rezultatom 72:71 (20:17, 18:10, 17:22, 17:22) u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige i tako izjednačili rezultat u seriji na 1-1. Ko će se od ova dva tima boriti za trofej u finalu biće poznato posle treće utakmice, koja je na programu u sredu ili petak u Beogradu.

Iako je pobednika odlučila trojka Micova četiri sekunda pre kraja, čini se da se konačan ishod mogao naslutiti još od početka duela u kojem je ekipa Željka Obradovića prikazala očajnu partiju i u odbrani i u napadu.

Domaći su kontrolisali meč i rezultat sve do finiša, kada je zahvaljujući Zeku Ledeju Partizan ni kriv ni dužan preuzeo vođstvo, ali su u poslednjem napadu Podgoričana, još jednom u nizu grešaka u odbrani, pomogli domaćima da dođu do trijumfa i do prilike da se u Beogradu bore za plasman u finale.

Ekipa Željka Obradovića je gotovo svih 40 minuta odigrala jako loše, ali je ono što su prikazali u prvom poluvremenu ipak bilo za nijansu lošije nego u nastavku.

Crno-beli su bili ispod svakog nivoa u odbrani, ali su bili još gori u napadu. U tom periodu su izgubili veliki broj lopti, ali i kada su dolazili u priliku da šutnu na koš uspevali su da promašuju u visokim procentima (8/18 penali, 1/10 za tri poena).

U finišu druge četvrtine Budućnost, koja takođe nije pokazala da je u dobroj formi, uspela da prvi put stigne do dvocifrene prednosti (38:27) i činilo se da neće imati puno problema da u nastavku dođe do pobede.

Posle serije poena Kendrika Perija domaći su poveli sa 13 poena razlike (49:36) na početku drugog poluvremena, međutim, trojkama Zagorca, Smailagića i Avramovića gosti su pred poslednjih deset minuta prišli na četiri poena zaostatka.

Budućnost je uspevala da ovu prednost, više zahvaljujući greškama protivnika nego svojoj dobroj igri sačuva sve do finiša, kada je Zek Ledej serijom poena omogućio svom timu da se bori za pobedu.

Trojkom Zagorca Partizan je konačno došao u vođstvo (69:67), da bi u poslednjem napadu Podgoričana, četiri sekunde pre kraja, Micov iskoristio loša preuzimanja u odbrani crno-belih i pogodio trojku za trijumf.

Željko Obradović je tada imao tajm-aut i priliku da smisli akciju iz koje bi njegov tim nekako stigao do poena, ali su crno-beli odabrali najgore rešenje i nisu uspeli čak ni da dođu u priliku da šutnu na koš protivnika.

Najbolji košarkaš Partizana Kevin Panter meč je završio bez poena za 22 minuta u igri, a jedini igrač kod crno-belih sa dvocifrenim brojem poena bio je Ledej (28). Na drugoj strani Popović i Peri su ubacili po 15, a Kobs je postigao 13 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari