Partizan ubedljivo porazio Dinamo iz Vranja 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu Dinamo iz Vranja rezultatom 6:0 u okviru 17. kola Superlige Srbije, navodi Sportklub.

Kako prenosi Sportklub, izabranici trenera Zorana Bate Mirkovića su slovili za velikog favorita protiv poslednjeplasirane ekipe u ligi, što su u Humskoj i dokazali.

Po dva puta su strelci bili Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, a po jednom Nemanja Nikolić i Đorđe Ivanović.

Partizan je na startu meča imao terensku inicijativu, ali je odličnu šansu prvi imao Dinamo u 18. minutu, kada su Vranjanci posle kontre i šuta Surake bili blizu pogotka.

U 35. minutu je Nemanja Nikolić mogao da dovede domaćina u vođstvo, ali je njegov udarac po sredini gola zaustavio golman Đurić. Ipak, dva minuta kasnije čuvar mreže Vranjanaca je napravio veliku grešku kada je posle slobodnog udarca Pantića loptu ispustio i kroz noge je poslao u svoju mrežu, piše Sportklub.

Do kraja prvog poluvremena crno-beli su postigli još jedan gol, ovoga puta preko Rikarda Gomeša u 42. minutu, a nakon odlične akcije i posle asistencije Slobodana Uroševića.

U 55. minutu je Danilo Pantić postigao svoj drugi gol, kada je šutirao po zemlji sa oko 20 metara. Na 4:0 je povisio u 78. minutu novim golom Rikardo Gomeš, a posle dodavanja Zorana Tošića. Gomeš je postigao svoj sedmi gol u sezoni.

Đorđe Ivanović je u igru ušao u 70. minutu, a u strelce za 5:0 se upisao u 86. minutu, kada je Đurića matirao pošto je sam izašao ispred njega.

Na kraju, konačnih 6:0 je postavio Nemanja Nikolić u 90. minutu, kada je posle akcije Ivanovića i Tošića, mogao da bira gde će da šutira, pošto je posle intervencije Đurića mreža ostala nebranjena, navodi Sportklub.

Partizan je treći na tabeli sa 36 bodova, Radnički ima dva boda više, a Zvezda 11 više. U sledećem kolu Partizan putuje u Lučane gde će igrati protiv Mladosti.

Dinamo je poslednji sa sedam bodova, a u narednom kolu igra kao domaćin protiv Radničkog iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari