Partizanova pobeda u Splitu regularna, Lesor nije igrao sa pet ličnih grešaka 1Foto: ABA Leaguej.t.d./Dragana Stjepanović

Uprkos tvrdnjava hrvatskih medija, koji su se pozivali na dokaze sa društvenih mreža, pobeda košarkaša u Splitu je regularna jer Matijas Lesor nije bio u igri sa pet ličnih grešaka.

Pozivajući se na dokaze jednog tviteraša, zagrebački Index objavio je informciju da je Lesor 50 sekundi pre kraja dobio petu ličnu grešku, ali da je nedugo potom opet ušao na parket.

Francuski centar bio je jedan od ključnih igrača za pobedu koju je crno-belima doneo Džejms Naneli, koji je 1,3 sekunde pre kraja pogodio trojku.

Ova informacija pojavila se u ponedeljak, samo nekoliko sati pre poetka derbija između Partizana i Crvene zvezde.

Ipak, kako je zvanični statističar ABA lige Miroslav Nađ na svom „Tviter“ nalogu objavio, Partizanova pobeda je regularna i Lesor nije bio na terenu sa pet ličnih grešaka.

– Dobio sam pojašnjenje nakon provere sa službenim zapisnikom. Sporan faul Lesora nije sviran njemu, već Ledeju i tako stoji u zapisniku. Greška je u play-by-play statistici koja je taj faul upisala Naneliju – objasnio je Nađ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari