Partizanu treći trofej Kupa Radivoja Koraća zaredom 1Foto: Beta

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su večeras u finalu u Nišu posle produžetka pobedili Crvenu zvezdu sa 85:84.

Partizanu je to treći za redom, a ukupno 16. trofej pobednika nacionalnog kupa.

Zvezda je imala prednost u završnici utakmice, ali je Markus Pejdž prvo iznudio faul Kevina Pantera u napadu, a potom je ponovo nad njim načinjen prekršaj i sa slobodnih bacanja je odveo Partizan u produžetak.

Partizan je u produžetku imao i pet poena prednosti, ali je Zvezda imala napad za pobedu, ali je Lorenco Braun promašio polaganje.

Trinkijeri: Nismo želeli da izgubimo i bez trofeja odemo kući

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegova ekipa nije večeras želela da izgubi od Crvene zvezde i da se „noktima i zubima“ borila u pobedi u finalu Kupa Radivoja Koraća.

„Moja ekipa nije danas želela da izgubi. Nije bilo mnogo velike košarke, već samo velika želja da ne izgubimo. Borili smo se noktima, zubima. Čestitke mojim igračima i navijačima“, rekao je Trinkijeri za televiziju Arena posle utakmice u Nišu.

Partizan je posle produžetka pobedio Zvezdu sa 85:84 i osvojio treći vezani, a ukupno 16. trofej nacionalnog kupa.

„Nismo hteli da idemo kući bez trofeja, to je neki put važnije od onog šta ja nacrtam i šta se dogovorimo“, naveo je Trinkijeri.

On je citirao izjavu legendarnog američkog košarkaša i trenera Rudija Tomjanović koja glasi: „Nikad ne potcenjujte srce šampiona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari