Pau Gasol na treningu Kanade: Navijaću za Đordija, Srbija igra dobro, a Bogdan radi ono njegovo (VIDEO) 1 EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Dok je igrao za Španiju, za Pau Gasola nisu postojali izgovori u vezi sa nastupom za reprezentaciju. Mogućnost da bude svedok dešavanja na Mundobasketu, možda i najbolji španski košarkaš svih vremena, iskoristio je i da bi posetio reprezentaciju Kanade uoči polufinalnog duela sa Srbijom.

Kada se prave poređenja, Pau Gasol je uvek sinonim za reprezentativnu odanost. Za Španiju je nastupao i u sezonama u kojima je postajao NBA šampion sa Los Anđeles Lejkersima.

Danas je, kao košarkaški penzioner, veoma aktivan na sportskim događajima. Mogućnost da prisustvuje Mundobasketu, iskoristio je i kako bi posetio reprezentaciju Kanade, koju vodi njegov zemljak, vršnjak ali i rođeni Katalonac Đordi Fernandez.

– Znam ga otkako je bio u Klivlendu kao pomoćni trener. Napredovao je dosta, penjao se na lestvici kroz ligu. Dolazio je na nekoliko trening kampova Španije, bio nekoliko leta sa nama… Bio je u Denveru, sada je u Sakramentu, raste i napreduje, jako sam srećan zbog njega. Radi veliku stvar, pokušava ponovo da lansira košarkašku reprezentaciju Kanade i biće dobar trener.

Najstariji od braće Gasol pohvalno se izrazio o igri reprezentacije Srbije na Mundobasketu.

– Obe ekipe su jako kvalitetne i utakmica može da ode na bilo koju stranu. Niko se ne bi iznenadio pobedom Kanade, ali i Srbija takođe igra dobro, Bogdan radi ono što radi… Dobri su. Ameri su na drugoj strani favoriti, ali mogu i da izgube ako budu opušteno ušli u meč. Nadam se da će najbolji tim pobedi, a videćemo uskoro ko je najbolji.

Logično je i da će Gasol u petak navijati za Kanadu.

– Može se reći da je tako. Lični odnosi i povezanost tih ljudi sa bilo kojom franšizom ili ekipom ti daje želju da više navijaš za njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari