Pavkov pogodio za važnu pobedu 1Starsport

Crvena zvezda iskoristila kiks večitog rivala i pobedom protiv Metalca (2:1) bodovno se izjednačila sa Partizanom.

Morali su fudbaleri Crvene zvezde da se oznoje više nego što su planirali, ali su sa tri boda na terenu Metalca – 1:2 (1:1), dan posle remija superligaškog lidera, iskoristili zicer šansu da se bodovno izjednače sa Partizanom, jer su preko puta sebe imali pretposlednji tim na tabeli. I tako maksimalno iskomplikuju trku za titulu, obzirom da večite rivale sada deli samo gol razlika (u korist crno-belih).

Domaćini su zatekli goste stavom i taktikom, jer su bez obzira na verovatnu prvoligašku budućnost, mlad sastav i ostanak najstandardnijeg centarfora Stuparevića na klupi za rezerve tražili otvorenu borbu, ne plašeći se da napadnu apsolutnog favorita i, kad god im se ukaže prilika, testiraju golmanske reflekse Milana Borjana.

Htenjem i strategijom zaslužili su vođstvo u 32. minutu, nakon što je Aleksandar Dragović sebi nesvojstvenim štoperskim kiksom, daleko od svog gola, pokrenuo kontru rivala, Mbongu Prestiž dobijenu loptu na vreme doturio dobro postavljenom vezisti Stefanu Cvetkoviću, a on visokim udarcem prebacio čuvara mreže.

Mogli su Ivanić i Kanga pre toga da okrenu vodu na drugu stranu vodenice, ali je samo Ohi Omoijuanfo uspeo da pre pauze pogodi metu (45). Na vrhuncu ogromnog pritiska ekipe Dejana Stankovića, italijanski bek Kristijano Pićini uzdrmao je prečku, Aleksandar Katai tim odbitkom dugo „muštrao“ odbranu Gornjomilanovčana, da bi centaršutem namestio izjednačenje u vidu trzaja glavom norveškog napadača.

Ne želeći da rizikuje nervoznu i neizvesnu završnicu, prvak je u drugom poluvremenu odmah krenuo po pobedu i preko svog starog keca iz rukava, Milana Pavkova, već u ranoj fazi kaparisao trijumf (56). Mirko Ivanić je poveo kontranapad, a iskusni špic šutem ispod golmana Dušana Markovića ispisao konačan rezultat.

Zvezdin junak je još dva puta bio strelac, ali samo po par sekundi, pre nego što su mu zbog ofsajda i prethodnog saigračevog faula nad golmanom Metalca oba pogotka poništena. Stari i ubačeni puleni Milije Žižića probali su da uzvrate, ali ofanzivne izmene nisu donele pomake u igri i izgledne šanse za poravnjanje, pa je „plen“ očekivano otišao u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari