Pešić: Bravo za moj tim 1Foto: Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije rekao je posle utakmice sa Slovačkom da je njegov tim do pobede stigao zahvaljujući dobroj igri u odbrani.

„Želim da kažem bravo mom timu, odigrali su odličnu utakmicu. Počeli smo bez agresivnosti, ali iz minuta u minut smo popravili odbranu, posebno protiv njihova tri najbolja igrača. U prvih 20 minuta imali smo problema sa ofanzivnim skokom i kontrolom skoka generalno, a u drugom su imali samo četiri ofanzivna skoka, dok smo mi imali 15.“

„Odličnu odbranu smo odigrali u drugom poluvremenu, sa velikom energijom. Izborili smo 19 izgubljenih lopti protivnika. Ovo je za mene dobar rezultat i srećan sam. Ne samo što smo pobedili, već i kako smo pobedili“, izjavio je selektor, a zatim dodao:

„Ušli smo u ovu rundu sa dosta problema, dosta povreda, bolesti, nemamo mogućnosti da pravimo neke velike igre. Ali, ono što možemo je da damo entuzijazam koji karakteriše našu ekipu. Ono što nas i mene čini srećnim to je da je Marko Jagodić Kuridža odigrao odlično ove utakmice i zaslužio je da mu se da čast, da bude kapiten.“

Selektor je objasnio da je Srbija veliki izazov za sve rivale i da oni imaju dodatni motiv u duelima sa našom reprezentacijom.

„Vi ste mlađi, rođeni u Srbiji, ne u Jugoslaviji. Vrlo je važno da se zna da, kada mi igramo protiv nekoga, te sve protivničke ekipe, i Finska, i Švajcarska i Austrija, su zemlje koje su za nas zemlje druge, možda i treće kategorije. Ali, za njih je to veliki izazov, da igraju protiv nas i oni su izuzetno motivisani, a motivisanu ekipu je teško slomiti. Videli ste, mi vodimo deset poena, oni pogode trojku, a svi igrači skaču sa klupe. Dobro je da i nama ne fali motivacije i to je najveći kvalitet.“

„Nama nedostaje to što mi nemamo treninga, samo smo dva dana trenirali. Moraćete i vi da sačekate da počnemo da dobijamo sa 20 razlike. Malo da se znojite i uživate na kraju, a ne tokom utakmice u 20 razlike“, izjavio je selektor.

Pešić je prokomentarisao i status povređenih igrača, kao i Petruševa koji se priključio ekipi.

„On je došao jutros, oni su sinoć igrali. Gledaćemo da ga pripremimo za ovu drugu utakmicu. On je vrlo motivisan i željan da pomogne reprezentaciji. Pravila su takva, kakva su. Mi bismo želeli da čuveni evroligaši dođu. Svi igraju neke utamkmice. Na igrače Zvezde ne možemo da računamo, Micić ima povredu ramena, ide u Minhen na lečenje. Ja verujem ovoj ekipi i ne verujem u igrače koji dolaze pre utakmicu jedna dan. Verujem da će Petrušev svojim odnosom da nam pomogne“.

Selektor se osvrnuo i na svoju najavu da će pozivati strane igrače u reprezentaciju Srbije.

„Nisam ga još našao, kada ga budem našao, ja ću vas obavestiti. Imamo pravilo da četiri stranca mogu da igraju KLS. Gde ćemo da stvaramo mlade igrače? Na ulici? U Rumunji? Mađarskoj? To je tema. Ovo što se tiče stranaca u reprezentaciji. To ćemo da vidimo, to je budućnost“, zaključio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari