Pešić: Kada te komšija ceni, znaš da vrediš 1Foto: EPA/ TOLGA BOZOGLU

Trener košarkaša Barselone Svetislav Pešić rekao je posle večerašnjeg gostovanja u Beogradu da je izuzetno zahvalan što su ga navijači crveno-belih dočekali aplauzom, kao i da je njegova ekipa uz dosta napora uspela da dodje do pobede.

„Zahvalan sam na dočeku, jer kada te tvoj komšija ceni, onda znači da vrediš. Baš mi je drago što su me tako pozdravili“, rekao je Pešić novinarima u Beogradu.

Pešića su navijači uoči utakmice, odnosno prilikom ulaska u halu pozdravili velikim aplauzom.

„Ja sam uvek tu kada nešto treba da se uradi za Zvezdu. I ranije sam bio tu, a i dalje sam 100 odsto tu. Pratim sve šta se dešava u Zvezdi. Mislim da je Zvezda na pravom putu, sada su možda izgubili par utakmica, što je sastavni deo sporta“, rekao je on.

Pešić je dodao da je podneblje Balkana sklono preterivanju.

„Moramo malo da spustimo loptu na zemlju. Zvezda je pokazali da je dobar tim protiv Fenera, vratili su se protiv Makabija, videli ste zadnji šut, sve bi se okrenulo da je Beron pogodio… Nije, ali pogodiće kada najviše bude trebalo, ovo je tek početak sezone, Mi smo u oktobru mesecu, a sezona traje 10 meseci, a mi smo sada u prvom mesecu. Zahvalan sam na dobrodošlici, i iz istih razloga na bilo koji način ću uvek biti tu za Zvezdu“, kazao je on.

Barselona je večeras u Beogradu pobedila Zvezdu sa 73:65.

„Prvih 20 minuta utakmice Zvezda je dominirala. Igrali su sjajnu odbranu, kontrolisali reket. Borili su se za svaku loptu, a mi nismo igrali dovoljno dobro, Ipak, možeš da igraš koliko ti protivnik dozvoli. Imali smo sreće što se utakmica igra 4 x 10, imali smo dovoljno vremena da ispravimo greške. Svima smo poslali poruku da ovde moraš sve vreme da igraš, jer ovo je posebna atmosfera. Oni igraju odlično, ali mi smo se vratili u trećoj deonici, sve lopte su dolazile nama i uspeli smo da preokrenemo, postigli smo 24 poena. Treća je za mene uvek nova utakmica, a mi smo pronašli rešenje“, rekao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari