Pet fudbalera Crvene zvezde pozitivno na korona virus 1Foto:Beta/Branislav Božić

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je pet igrača pozitivno na korona virus.

Pozitivni su Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić

„Pomenuti igrači se osećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Dodaje se da su imali simptome pred utakmicu poslednjeg kola Super lige, kada je obavljeno testiranje i iz predostrožnosti nisu bili na stadionu.

Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan.

„Stanje igrača se pažljivo prati, a biće obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu“, piše u saopštenju kluba.

Njima će medalje biti uručene na prvom narednom zvaničnom meču na stadionu „Rajko Mitić“.

Zvezda je istakla da su testirani i ostali igrači, članovi stručnog štaba, uprave i osoblja koji su bili u kontaktu sa prvim timom, i da su dobili negativan rezultat.

„Crvena zvezda preduzima sve neophodne mere zaštite i nastaviće to da čini. Takođe, obaveštavaćemo javnost i ubuduće o svim neophodnim detaljima borbe protiv korona virusa ukoliko ih, naravno, bude“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Na ovu vest reagovale su svetske agencije. Američka agencija AP je navela da su „večiti“ derbi između Zvezde i Partizana, kao i potom utakmica crveno-belih sa Proleterom, na kojima je bilo oko 20 hiljada ljudi, izazvale velike kritike javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari