„Petarda“ Sitija, Hal zakomplikovao borbu za opstanak 1Foto: EPA/ PETER POWEL

Fudbaleri Sitija obeležili su 36. kolo Premijer lige ubedljivom pobedom nad Kristal Palasom (5:0), dok je Hal razočarao svoje navijače porazom kod kuće od poslednjeplasiranog Sanderlenda (0:2), pa će sada izabranici Marka Silve znatno teže doći do opstanka u ligi.

Siti je načeo tim iz prestonice već u drugom minutu kada je David Silva posle greške Kelija plasirao loptu u desni donji ugao gola Vejna Henesija i na taj način nagovestio šta će se dogoditi Kristal Palasu na „Etihadu“.

Na drugi gol se čekalo sve do drugog poluvremena, a strelac je bio kapiten Vensan Kompani, kada je posle jednog kornera nogom zahvatio loptu i poslao je pod prečku gostujućeg tima.

Kevin De Brujne i Rahim Sterling su u samo desetak minuta pogađali mrežu nesrećnog Henesija, da bi konačan rezultat postavio Nikolas Otamendi u poslednjim trenucima utakmice.

Na taj način ekipa iz Mančestera je ostala u borbi za treće mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona naredne sezone.

Hal je bio veliki favorit kod kuće protiv već odavno prežaljenog Sanderlenda, ali „Crne mačke“ su iznenadile Markovića i drugove slavivši sa 2:0, pa su tako „otvorili vrata“ Svonsiju da se sasvim uključi u borbu za opstanak u ligi.

Golove za ekipu Dejvida Mojesa postigli su Bili Džons i Džermejn Defo, pa sada četi Marka Silve predstoji grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

Bornmut i Stouk, odnosno Barnli i VBA su podelili bodove (oba meča završena 2:2), dok je Lester ubedljivim trijumfom kod kod kuće protiv Votforda (3:0) i matematički obezbedio opstanak u eliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari