Petrićev Partizan hrabar protiv Nice, Dijabate pogodio za novi remi 1foto: Starsport

Posle nerešenog rezultata sa Slovackim, crno-beli podelili „plen“ i sa favorizovanim Francuzima u Ligi konferencije – 1:1.

Svega je bilo u prvom poluvremenu, jer su obe ekipe imale uzlete i padove, kidisale na gol rivala i grčevito branile svoj, ali je taj deo meča rešen već u 2. minutu.

Levi bek gostiju, Džozef Edvard Brajan, iskoristio je proboj po boku i uspavanu reakciju odbrane Partizana, odnosno izgubljenu loptu Svetozara Markovića, da zatrese mrežu već u prvom napadu Nice.

Englez kog je francuski klub ovog leta doveo iz Fulama odloženu loptu Gaetana Laborda je upotrebio da iz srca šesnaesterca uputi neodbranjiv udarac desnicom i slabijom nogom savlada Aleksandra Popovića.

Bio je golman tima iz Humske na strašnim mukama i zbog kasnijeg pokušaja Laborda, ali je majstorski pročitao udarac Franzuca i sačuvao nadu saigračima da mogu do pokažu zube favoritu u nastavku.

Imao je posla i Kasper Šmajhel, na drugoj polovini terena, čak bio savladan u jednom trenutku, ali moraće nečim da časti spoljnjeg igrača zadnje linije Jusufa Atala, pošto je alžirski defanzivac u zadnji čas sprečio da udarac Birbasa Natha pređe gol liniju.

Taj momenat bio je vesnik brojnih naleta „parnog valjka“ posle pauze. Kao da nije očajno otvorio sezonu, ređajući kikseve u Evropi i Superligi Srbije, Partizan se naoštrio na izjednačenje.

Gordan Petrić je toliko promenio stav i pristup igrača nasleđenih od smenjenog Ilije Stolice da nisu davali ni pet para što su preko puta njih kolege iz jedne od Liga petice. I to im se isplatilo u 60. minutu.

Tačnije rečeno Fuseniju Dijabatiju, čiji je dolazak ovog leta iz Trabzona (za sada) najbolji potez uprave u letnjem prelaznom roku, obzirom da iz meča u meč daje ili namešta pogotke.

Kroz brzu tranziciju i niz odličnih dodavanja Partizan se izborio za rezultatsko poravnanje, tako što je vezista iz Malija na krilu dočekao asistenciju Izraelca i loptu nepogrešivo plasirao u dalji ugao.

Mogao je da se proslavi i Rikardo Gomeš, ali je najefikasniji fudbaler Partizana svih vremena u Evropi promašio ono što inače pretvara u golove. Dijabate ga je sjajno uposlio, ali je centarfor sa Zelenortskih ostrva sa lepe daljine, mada neometen, gađao preko prečke.

Nije posustajao Petrić, šta više trener crno-belih je ofanzivnim izmenama pokazao da se nije šalio kada je pre meča najavio napad na sva tri boda, međutim, terenska dominacija nije urodila takvim plodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari