Piksi: Idemo na prvo mesto u grupi 1Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković održao je konferenciju za medije povodom okupljanja igrača pred početak takmičenja u Ligi nacija.

Stojković je pozvao 30 igrača na pripreme za četiri utakmice koje će njegova ekipa igrati u Grupi 4 između 2. i 12. juna sa Norveškom, Slovenijom i Švedskom. Među njima su i Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić, koji su u protekloj sezoni prikazali sjajne partije i osvojili trofeje u svojim klubovima.

“Sve deluje impozantno, neću reći nestvarno. Ali, to su lični uspesi koji nas raduju. Da imamo prave reprezente u Evropi. Sve su to oni zaslužili i ponosni smo na njih. A, upravo što su takvi, zato su u reprezentaciji. Sve to što su tamo u klubovima radili, sada moraju i ovde da ponove, u dresu sa državnim grbom”.

Selektor je napomenuo da duele u Ligi nacija ne treba posmatrati kao pripreme za Mundijal u Kataru.

“Igrači i mi shvatamo ovo kao novo takmičenje, vrlo važno, koje može da donese neki benefit. Ono o čemu razmišljamo je da budemo prvi u grupi. Prvo mesto nas zanima i učinićemo sve da dođemo do njega. Vreme slavlja i lepog osećanja posle novembra i Lisabona je prošlo, okrećemo drugu stranicu. Ovde se svaka pobeda vrednuje i to je ono što nas zanima”.

Stojković je dodao da neće biti promena u formaciji i taktici njegovog tima.

“Gledaćete sigurno Srbiju kao do sada, koja će se truditi da igra napadački, atraktivan i lep fudbal. Pozivamo navijače da dođu da nas podrže, nećemo ih izneveriti, naprotiv. Ne vidim razlog da bi se bilo šta menjalo, Liga nacija je dobar izazov, nisu važne samo pobede, nego i stil fudbala koji želimo da pokažemo, a iz toga dolazi rezultat koji zaslužiš”.

S obzirom da će Srbija za samo deset dana odigrati čak četiri utakmice očekuje se da će svi pozvani igrači dobiti šansu da nastupe.

“Učinićemo sve da naš tim bude dovoljno pripremljen za ove četiri utakmice, da možemo da odigramo na najvišem nivou. Mnogi od njih su već ovde trenirali prethodnih pet-šest dana. Mesta za zabrinutost da su umorni ili da im manjka motiva – nema. To su sve profesionalci. A, ekipu ćemo praviti prema nama, protivnici nas toliko ne zanimaju koliko razmišljamo o sebi. Respekt svima, mislim da su Švedska, Norveška i Slovenija dobri rivali, podjednakog kvaliteta”.

Selektor je objasnio da napadač Juventusa Dušan Vlahović neće igrat zbog povrede.

„Dušan duže vreme igra sa bolovima u preponskom delu. U stalnom smo kontaktu sa njegovim klubom, znamo o čemu se radi. Zbog toga neće biti sa nama ovog puta“, rekao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari