Piksi na putu da dovede još jedno "italijansko" pojačanje za Srbiju 1EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Dres Orlova u junu bi trebalo da obuče još jedan fudbaler, koji je rođen i odrastao u inostranstvu, a na platnom je spisku kluba iz Serije A.

Doskorašnji reprezentativac Nemačke, Lazar Samardžić, već ovog petka bi mogao da debituje za Srbiju protiv Litvanije, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

I to najviše zaslugom selektora Dragana Stojkovića, koji je vezistu Udinezea ubudio da mu je budućnost u domovini njegovih roditelja a ne među Pancerima, čije je mlađe kategorije prošao.

Sada bi istim putem trebalo da pođe i ofanzivac milanskog Intera na privremenom radu u Bazelu, Darijan Maleš, s tim da je on rođen i odrastao u Švajcarskoj. I što će među Orlove u junu.

Do tada bi trebalo da bude rešena potrebna papirologija, koja je jedina preostala prepreka da se ovaj 22-godišnjak, čiji su roditelji iz Bosne i Hercegovine, priključi našem nacionalnom timu.

Poput Samardžića i Maleš je prošao kroz reprezentativnu školu svoje države, da bi na kraju ipak, izgleda, prihvatio Piksijevu argumentaciju i odlučio da stane pod zastavu Srbije.

Pre njega i Samardžića, Orlovi su iz inostranstva „uvezli“ Vladana Kovačevića, Srđana Babića, Stevana Mitrovića, Mileta Svilara… Još da opravdaju Piksijevo poverenje i pregovaračku upornost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari