Piksi o Erakoviću: Napravio je veliki napredak 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odigrao je Strahinja Eraković odličan meč u revanšu osmine finala Lige Evrope. Crvena zvezda se časno oprostila od međunarodne scene pobedom nad Rendžersom (2:1) koja je morala da bude ubedljivija, po svemu prikazanom na stadionu „Rajko Mitić“. Iako ga nije uvrsito na spisak kandidata za predstojeće prijateljske utakmice sa Mađarskom i Danskom, selektor Dragan Stojković pohvalno se izrazio o načinu igre mladog štopera crveno-belih.

„Prošle godine, možda je bio neki januar dok još nisam ni postao selektor, rekao sam Dejanu Stankoviću za Erakovića. Rekao sam mu da sam ga gledao na nekim utakmicama i da dečko zaista pokazuje odličan potencijal. Drago mi je da nisam pogrešio i da on strašno dobro napreduje. Vidi se to iz utakmice u utakmicu. Ali naravno, nije ni on bio standardan prošle godine ako ćemo da gledamo njegovu minutažu. Razvija se u dobrom pravcu i to je dobar benefit za srpski fudbal. On je i sada reprezentativac, nosi dres mlade reprezentacije“, pojasnio je, selektor Stojković, razloge zbog kojih Erakovića nije uvrstio na spisak kandidata za predstojeći dvomeč.

O partiji Erakovića protiv Rendžersa na Marakani biranim rečima pričao je i Dejan Stanoković.

„Pred ovim momkom je fantastična karijera. Strahinja je iz škole Crvene zvezde i odmalena uči kako se igra i bori za Crvenu zvezdu. To je prvi preduslov, a drugi je da budeš uz njega i da ga trpiš i kada mu ne ide. To smo i uradili, izgurali su ga saigrači. On ima perfektno okretanje, može isto da igra i okrenut licem i okrenut leđima. Ima perfektnu brzinu za štopera, podseća me na Alesandra Nestu, mada može da ‘kupi’ još malo tehnike. Govorio sam već, Erak nije bonus, on je standardni štoper Crvene zvezde.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari