Pjunik se ne plaši Crvene zvezde 1 EPA PHOTO EFE/ANDREU DALMAU

Trener Egiše Melikjan ne dolazi sa belom zastavom na stadion crveno-belih.

Po svim prognozama, prvak Srbije veliki je favorit u dvomeču sa Pjunikom, ali strateg najboljeg jermenskog kluba smatra da nije nemoguć prolazak u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. I, pritom smatra potpnuo nebitnim svoj poraz u dresu reprezentacije pomenute bivše sovjetske republike na „Rajku Mitiću“, jer su to bili druga ekipa i vreme.

„Potrebna nam je pobeda i za to nam nije potrebna motivacija u vidu podsetnika šta se desilo pre 16 godina. Važno je da ostvarimo dobar rezultat. Crvena zvezda je jak tim, a u fudbalu se dešava da slabiji tim pobedi najjači“, rekao je Egiše Melikjan pred večerašnje gostovanje u Beogradu (20.45).

Pjuniku nisu davane naročite šanse  ni protiv rumunskog Kluža i Didelanža iz Luksemburga, pa je preskočio obe prepreke i stigao na megdan redovnom učesniku UEFA takmičenja poslednjih pet sezona.

„Čak i najjači timovi imaju mane. Ne postoje savršeni timovi. Ne znam koliko će naš plan na terenu funkcionisati, ali definitivno znamo šta treba da se uradi. Veoma poštujemo Crvenu zvezdu jer je to veliki klub. Ima mnogo kvalitetnih igrača, koji odlično sarađuju. Pored toga, jaki su i individualno. Imamo plan i samopouzdanje da možemo da pokažemo pravu igru i iznenadimo protivnika.

Koncept straha je veoma loša stvar u životu, posebno u sportu. Moj tim i ja nemamo straha. Ne radi se samo o pobedama. Možemo da prihvatimo poraz, ali moramo da zadržimo onaj mentalitet da ćemo se boriti do kraja“, smatra jermenski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari