Pobeda čuva šanse za polufinale 1Foto: Marcin Gadomski

Mlada reprezentacija Srbije poražena je na startu EP u Poljskoj od Portugala, a večeras igra utakmicu od koje zavisi da li ostaju šanse za plasman u polufinale, ili se lagano pakuju koferi.

Protivnik je Makedonija, a tri boda su ultimativni uslov da se protiv Španije u poslednjem kolu pokuša (ne)moguće. Sistem takmičenja kaže da u polufinale idu pobednici tri grupe i najbolji drugoplasirani, te je ta četvrta karta moguća samo sa minimum šest bodova. Makedonci su u prvom kolu pregaženi od Španaca (5:0), ali nisu bili toliko podređeni na terenu.

Koordinator tima Vladimir Matijašević ne želi da procenjuje šanse za prolaz dalje.

– Ovde nije realno ništa. Mi smo navikli na ovu generaciju koja je bila prvak Evrope i sveta, ali jednostavno situacija je sada takva… Da smo pobedili Portugal mnogo toga bi bilo drugačije, a zaslužili smo najmanje nerešeno. Ipak, ako pobedimo Makedoniju, ulazimo u neizvesnu završnicu. A može i da se dogodi ako pobedimo u oba naredna meča, da nam ništa ne znači. Mislim da sada stvari ne zavise samo od nas, ali to ne treba da opterećuje igrače, treba da se bavimo igrom, idemo da pobedimo Makedoniju a onda da razmišljamo o Španiji.

Nemanja Maksimović još uvek ne može da prežali propuštene prilike u meču sa Portugalom.

– Ušli smo u drugo poluvreme mnogo bolje, hteli da izjednačimo, imali smo i dominaciju. S druge strane kod njih su u igru ušli Bruno i Sančez, tražili su priliku iz kontre i na kraju pobedili. Možemo samo da im čestitamo a mi da razmišljamo o meču sa Makedonijom – smatra Maksimović.

Srđan Plavšić je protiv Portugala dobio priliku umesto povređenog Aleksandra Čavrića i odigrao odličan meč.

– Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, a ova generacija je to odavno potvrdila, jer su bili najbolji u Evropi i svetu. Ostaje žal zbog rezultata, mislim da bi nerešen ishod bio pravedniji. Sada moramo da pobedimo Makedoniju i ostaje nam da se nadamo, imamo posle Španiju i ako tu izvučemo povoljan rezultat, možda i izborimo plasman u polufinale – optimista je Plavšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari