Pobeda rukometašica u Ajndhovenu 1Foto: Rukometni savez Srbije

Ženska reprezentacija Srbije pobedom nad Holandijom završila je turnir u Ajndhovenu.

Izabranice selektorke Dragice Đurić, pred oko 2.000 gledalaca savladale su Holandiju B 28:24 (14:11) u prvom meču trećeg kola i sa dve pobede i porazom, okončale turnir sa četiri boda.

U duelu sa najslabijom ekipom u Ajndhovenu, priliku su dobile sve igračice u srpskim dresovima. To nije uticalo na rezultat, a Liščević i drugarice su rutinski privele meč kraju.

– Ono što je najbitnije je da smo uspeli da se što bolje uigramo što je i bio naš cilj. Rezultatski nije bilo loše. Ostvarili smo dve pobede, a odigrali smo jako dobru utakmicu sa Holanđankama uprkos porazu. Turnir nam je mnogo poslužio i biće od velikog značaja u pripremama za Evropsko prvenstvo – Selektorka Dragica Đurić.

Holandija: Cimerman, Štenbaker 4, Van Der Vil, Strus 1, Lipman, Hagerti, Nuser 1, Van Zul, Bogeljs 4, Mijel, Fogelbregt 5, Pavković 1, Freriks 1, De Haze 1, Jongenelen 1, Šonaker, Nojvenveg 3,

Srbija: Radosavljević , Krpež Šlezak 5, Trifunović, Lavko 2, Kovačević 2, Prijović, Nedeljković 1, Risović, Tomković 2, Georgijev 6, Pop Lazić 5, Koludžić, Đoković, Liščević 5, Petrović, Čolić, Dmitrović. 

U poslednjem meču turnira sastaju se Holandija i Rumunija

TABELA:

Holandija A 4

Srbija 4

Rumunija 2

Holandija B 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari