Pobeda za opstanak u nemogućoj misiji: Crvena zvezda dočekuje Valensiju u 31. kolu Evrolige 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde sastaju se u sredu (19.00) u Beogradu sa Valensijom u meču 31. kola Evrolige.

Crveno-beli, koji su u prošlom kolu trijumfovali nad Baskonijom, moraju da pobede klub iz Španije kako bi sačuvali teoretske šanse za plasman u plej-of najkvalitetnije košarkaške lige na Starom kontinentu.

Ekipa Duška Ivanovića trenutno se nalazi na 14. mestu, sa učinkom od 13-17, a Baskonija, koja je trenutno osmoplasirana ekipa na tabeli, ima dve pobede više i bolji međusobni skor.

Crveno-beli u poslednje četiri utakmice imaju relativno povoljan raspored. Nakon duela sa Valensijom sledi im gostovanje Asvelu, ekipi koja je izgubila šanse za plasman među osam najboljih.

Ukoliko ovonedeljni dupli program završi uspešno, treba očekivati i dodatnu motivaciju u duelima sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom, naročito zbog činjenice da se oba ova susreta igraju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Crvena zvezda u meč sa Valensijom ulazi odmorna, jer je odložila meč sa Mornarom u ABA ligi, a stručni štab je imao i dovoljno vremena za taktičku pripremu ekipe.

U duelu sa Baskonijom bilo je očigledno da se tim nalazi u usponu forme, a to se posebno odnosi na Fakunda Kampaca. Ipak, još uvek se čeka da i Luka Vildoza dostigne nivo igara sa početka sezone, kada je zajedno sa Nemanjom Nedovićem nosio ekipu.

Duško Ivanović neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, koji već dve nedelje ima problema sa povredom leđa, dok je neizvestan nastup Stefana Lazarevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari