Panatinaikos demantovao priče o dolasku Vildoze: To je naučna fantastika 1foto: Cibona/Marin Susic

Grčki mediji su početkom marta pisali o navodnom dogovoru Panatinaikosa i Luke Vildoze; iako su takve tvrdnje demantovane i od strane igrača, vesti o njegovoj selidbi na leto ne prestaju da se „štancuju“.

Panatinaikos, po ko zna koji put u poslednjih desetak godina, na leto očekuje temljena rekonstrukcija ekipe.

Nedavno je, u tu svrhu, angažovan Sani Bećirović, kao novi sportski direktor kluba. Primarna mesta na kojima će se dovoditi respektabilni igrači jesu plejmejker i centar.

U tom kontekstu, grčki mediji se bave konkretnim rešenjima, neretko stavljajući Luku Vildozu kao primarnu opciju na mesto jedinice.

Iako je početkom marta i sam košarkaš demantovao da je imao bilo kakav kontakt sa Atinjanima, grčki mediji su nastavili sa pisanjem da su dve strane, praktično, sklopile dogovor i to po neverovatno unosnim milionskim uslovima.

Naime, za trogodišnji ugovor, Vildoza bi trebalo da dobije pet miliona evra. Zvezda bi, po tom dogovoru, bila obeštećena 150.000 evra.

Nedugo pošto je „Live Sport“ pustio takvu vest, usledio je demanti samog kluba.

– Panatinaikos u razmatranje uzima sve vrhunske igrače, na nivou Luke Vildoze, ali sve preko toga, da postoji dogovor i da je išta potpisano, to su naučno-fantastični scenariji iz novinarskih umova.

Vildoza je na Mali Kalemegdan stigao sredinom oktobra prošle godine. Pristao je na dvogodišnju saradnju na osnovu koje ove sezone treba da zaradi 700.000 evra, a u narednoj 1,1 milion.

U ugovoru postoji i otkupna klauzula nakon prve seozne, što je, verovatno, i razlog brojnih nagađanja od strane javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari